vytisknout velikost písma Jak se soutěžilo o Biomisku

Milí čtenáři, minulý týden jsme vás seznámili s prvním ze tří vítězných receptů, které jsme vybrali ze všech příspěvků, jež nám od vás přišly. Opakujeme, že se jednalo o soutěž připravenou ve spolupráci s www.pristrojeprozdravi.cz. Za úkol jste měli vytvořit pokrm, jehož součástí by byly klíčky semen, a poslat jeho fotku k nám do redakce. Autoři vítězných receptů se mohou těšit na Biomisku. Kdo se tedy stal druhým oceněným? 

Výhra druhá: Polévka je grunt

Recept na netradiční koprovkou polévku nám poslala paní Barbora Petrtýlová: Budete potřebovat jednu salátovou okurku, jedno avokádo, hrst naklíčených slunečnicových semínek, tři stroužky česneku, snítku kopru a pepř. Naklíčená slunečnicová semínka rozmixujte ve vodě, přidejte nakrájenou okurku, oloupané a vypeckované avokádo a rozmixujte na požadovanou hustotu. Dochuťte rozetřeným česnekem, koprem a pepřem. Před servírováním můžete pokrm dozdobit dle své chuti a fantazie.

Polévka se podává vychlazená, přijde vhod právě v letních měsících. A víte, jaká je její výhoda? Až si na ní budete pochutnávat, nemusíte si dělat obavy s množstvím, které sníte. S takovou dávkou vitaminů vaší kondici jen prospějete.

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |