vytisknout velikost písma Jak se soutěžilo o Biomisku

Milí čtenáři, v minulých týdnech jste se postupně seznamovali s vítěznými recepty a výherci (respektive výherkyněmi) soutěže, kterou jsme připravili ve spolupráci s www.pristrojeprozdravi.cz. Soutěžním úkolem bylo vytvořit pokrm, jehož součástí by byly klíčky semen, a poslat jeho fotku k nám do redakce. Autoři vítězných receptů se mohou těšit na Biomisku. A kdo je třetím oceněným? 

Výhra třetí: Jak chutná exotika

Tentokrát je tvůrcem vybraného receptu muž – pan Alexandr Nový. V kuchyni netrávím moc času, ale když už se do přípravy jídla pustím, stojí to za to (říká to i moje žena o stavu kuchyně, který po mně zůstává:)). Mám rád jídla netradiční, něčím zvláštní, baví mě zkoušet exotické recepty. Mezi ně počítám i jídlo, jež nazývám Hráškové krevety.

Asi 100 gramů hrachových klíčků ponořte na čtvrt hodinky do studené vody, aby příjemně křupaly. Mezitím uvařte 200 gramů širokých nudlí, zceďte je a zchlaďte studenou vodou. Nechte je okapat, nasypte do mísy a smíchejte se dvěma nakrájenými mrkvemi a rovněž nakrájenou půlkou okurky, nasekanou jarní cibulkou, čerstvými měkkými hráškovými lusky, 200 gramy vařených krevet a hrachovými klíčky.

Směs dejte odležet a připravte si zálivku. Smíchejte 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce bílého vinného octa, rozmačkaný stroužek česneku, 2 lžíce nasekaného zázvoru a lžíci medu. Vše důkladně promíchejte a uložte také do chladničky. Salát zálivkou přelijte až při podávání.

Klepněte pro větší obrázek

Děkujeme panu Novému za zajímavý recept, který stojí za vyzkoušení. Hodí se k romantickému večeru, kterých v nastávajícím létě zažijete určitě dost. Dobrou chuť!

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

5.  10.  2019 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už houby možná vůbec neporostou? Pak budete překvapeni. V posledních dnech z některých lokalit konečně nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky ze srpna 2019.

16.  8.  2019 |
Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžet…

Začínající podzim s sebou přináší sklizeň plodové zeleniny. Rajčata zrají, ale ne všechna stihnou dozrát venku – co s nimi? Nevěšte hlavu, není třeba je vyhazovat. Nazmar nemusí přijít nic z toho, co jste vypěstovali.

1.  10.  2019 |
Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsíc jsem vyhodila 465 věcí. Jak to šlo?

Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsí…

Máte pocit, že váš domov přetéká věcmi? Seberte odvahu a začněte vyhazovat. Tak jako já. Žiju se svou rodinou na padesáti metrech čtverečních a v jednu chvíli jsem si řekla dost. Jak mi šlo zbavit se osobních pokladů a co bylo nejtěžší?

6.  10.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |