vytisknout velikost písma Jak se soutěžilo o Biomisku

Milí čtenáři, v minulých týdnech jste se postupně seznamovali s vítěznými recepty a výherci (respektive výherkyněmi) soutěže, kterou jsme připravili ve spolupráci s www.pristrojeprozdravi.cz. Soutěžním úkolem bylo vytvořit pokrm, jehož součástí by byly klíčky semen, a poslat jeho fotku k nám do redakce. Autoři vítězných receptů se mohou těšit na Biomisku. A kdo je třetím oceněným? 

Výhra třetí: Jak chutná exotika

Tentokrát je tvůrcem vybraného receptu muž – pan Alexandr Nový. V kuchyni netrávím moc času, ale když už se do přípravy jídla pustím, stojí to za to (říká to i moje žena o stavu kuchyně, který po mně zůstává:)). Mám rád jídla netradiční, něčím zvláštní, baví mě zkoušet exotické recepty. Mezi ně počítám i jídlo, jež nazývám Hráškové krevety.

Asi 100 gramů hrachových klíčků ponořte na čtvrt hodinky do studené vody, aby příjemně křupaly. Mezitím uvařte 200 gramů širokých nudlí, zceďte je a zchlaďte studenou vodou. Nechte je okapat, nasypte do mísy a smíchejte se dvěma nakrájenými mrkvemi a rovněž nakrájenou půlkou okurky, nasekanou jarní cibulkou, čerstvými měkkými hráškovými lusky, 200 gramy vařených krevet a hrachovými klíčky.

Směs dejte odležet a připravte si zálivku. Smíchejte 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce bílého vinného octa, rozmačkaný stroužek česneku, 2 lžíce nasekaného zázvoru a lžíci medu. Vše důkladně promíchejte a uložte také do chladničky. Salát zálivkou přelijte až při podávání.

Klepněte pro větší obrázek

Děkujeme panu Novému za zajímavý recept, který stojí za vyzkoušení. Hodí se k romantickému večeru, kterých v nastávajícím létě zažijete určitě dost. Dobrou chuť!

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obch…

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to.

7.  1.  2018 |
5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pomeranče

5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pome…

Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen tak, lisujeme z nich čerstvý džus, přidáváme je do dezertů a koláčů. Slupky z nich ale vždycky skončí v koši, v lepším případě v kompostu. Přitom existuje spousta praktických způsobů jejich využití.

6.  1.  2018 |
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
Zahradní přístřešky aneb Vtipné tipy, jak na zahradě uložit zahradní náčiní

Zahradní přístřešky aneb Vtipné tipy, jak na …

Každý z nás jistě někdy řešil otázku "kam s ním". Připravili jsme pro vás několik tipů, kam uklidit sekačku, kolečko, hrábě, tyčky k rajčatům nebo skládací pařeniště.

11.  1.  2018 |
Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Kiwi už se stalo běžnou součástí jídelníčku i u nás. Většinou známe jen to zelené, není však jediné. Ochutnáte i plody jinak zbarvené?

3.  1.  2018 |