vytisknout velikost písma Jak se soutěžilo o Biomisku

Milí čtenáři, v minulých týdnech jste se postupně seznamovali s vítěznými recepty a výherci (respektive výherkyněmi) soutěže, kterou jsme připravili ve spolupráci s www.pristrojeprozdravi.cz. Soutěžním úkolem bylo vytvořit pokrm, jehož součástí by byly klíčky semen, a poslat jeho fotku k nám do redakce. Autoři vítězných receptů se mohou těšit na Biomisku. A kdo je třetím oceněným? 

Výhra třetí: Jak chutná exotika

Tentokrát je tvůrcem vybraného receptu muž – pan Alexandr Nový. V kuchyni netrávím moc času, ale když už se do přípravy jídla pustím, stojí to za to (říká to i moje žena o stavu kuchyně, který po mně zůstává:)). Mám rád jídla netradiční, něčím zvláštní, baví mě zkoušet exotické recepty. Mezi ně počítám i jídlo, jež nazývám Hráškové krevety.

Asi 100 gramů hrachových klíčků ponořte na čtvrt hodinky do studené vody, aby příjemně křupaly. Mezitím uvařte 200 gramů širokých nudlí, zceďte je a zchlaďte studenou vodou. Nechte je okapat, nasypte do mísy a smíchejte se dvěma nakrájenými mrkvemi a rovněž nakrájenou půlkou okurky, nasekanou jarní cibulkou, čerstvými měkkými hráškovými lusky, 200 gramy vařených krevet a hrachovými klíčky.

Směs dejte odležet a připravte si zálivku. Smíchejte 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce bílého vinného octa, rozmačkaný stroužek česneku, 2 lžíce nasekaného zázvoru a lžíci medu. Vše důkladně promíchejte a uložte také do chladničky. Salát zálivkou přelijte až při podávání.

Klepněte pro větší obrázek

Děkujeme panu Novému za zajímavý recept, který stojí za vyzkoušení. Hodí se k romantickému večeru, kterých v nastávajícím létě zažijete určitě dost. Dobrou chuť!

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |