vytisknout velikost písma Jak se pěstuje ovoce bez chemie

Zajímáte se o problematiku přírodních zahrad? Chtěli byste se dozvědět odborné informace na na téma pěstování ovoce bez použití chemických prostředků?

V tom případě si nenechte ujít přednášku Ing. Stanislava Bočka, Ph.D. nazvanou Ovoce bez chemie. Akce se uskuteční v sobotu 7. ledna 2012 od 14.00 do 18.00 hodin na p racovišti Lipky Rozmarýnek.

Přehled odrůd starých i nových, zásady ekologického pěstování

Toto školské zařízení určené pro environmentální vzdělávání najdete v Brně-Jundrově na ulici Rozmarýnová 6 (podrobný popis cesty najdete na stránkách Rozmarýnku).

Přednášející vás seznámí s odrůdami ovoce vhodnými pro ekologické pěstování, doporučí sortiment zajímavých starých a nových odrůd a čeká vás rovněž ochutnávka vybraných odrůd.

S sebou si vezměte přezůvky a 80 Kč jako vstupné. Hlásit se můžete na tel. 605 469 855 nebo na e- mailové adrese dana.kellnerova@lipka.cz. Přednáška je veřejná (je také součástí celoročně probíhajícího Kurzu permakulturního designu).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |