vytisknout velikost písma Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

V zahradě bývají často nejrůznější plochy, které jen těžko najdou využití. A právě tam jsou velmi vhodné keře, které i při minimální péči přinášejí jedlé plody a současně zahradu esteticky dotvářejí.
Jak pěstovat nenáročné keře s jedlými plody

Bez chemie, rostou kdekoliv a nepotřebují žádnou péči

Většina vyšlechtěných keřů má nádherné velké květy a plody, které upoutají okamžitou pozornost. Jenže krása není zadarmo. Některé trpí chorobami a škůdci, jiné vyžadují pravidelný řez nebo mají vysoké nároky na stanoviště.

Kdo nemá čas ani chuť trávit na zahradě spoustu času prací a chce si občas "zobnout" něčeho dobrého, může si pořídit nenáročné keře s jedlými plody, kterým se daří v suchu i vlhku, na slunci či ve stínu, a sklízet úrodu od jara do podzimu. Snad jedinou nevýhodou je, že některé plody jsou poživatelné až po zpracování na džemy, šťávu či želé.

Rozložité keře zaplní a zakryjí nehezký kout v zahradě, vzpřímeně rostoucí se hodí jako solitéra a z těch nízkých může být živý plůtek okolo cesty. A které druhy keřů si vybrat? Nabízíme vám některé z nich:

Popis štítku - černý bez

Popis štítku - černý bez

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |