vytisknout velikost písma Jak obložit prostor za kuchyňskou linkou? Inspirujte se v galerii

Klasické obkladačky, mozaika, skleněné či laminované desky... Možností, jak ochránit stěnu v kuchyni, je celá řada. Pokud nevíte, kterou si vybrat, podívejte se do naší galerie a načerpejte inspiraci.

Prskající omastek, cákající voda a další nečistoty při každodenní přípravě jídla dokáží zeď v prostoru mezi spodními a horními skříňkami kuchyňské linky během pár týdnů pořádně zaneřádit. Proto je důležité obložit stěnu tak, aby se dala snadno setřít a udržovat čistá.

Pokud tedy rekonstruujete kuchyň nebo se třeba jen chystáte vyměnit starou kuchyňskou linku, je dobré si včas promyslet, jak prostor za linkou v budoucnu ochránit. Možností je hned celá řada. A my vás dnes s nimi seznámíme. V naší velké fotogalerii se zároveň můžete inspirovat tím, jak tento problém vyřešili majitelé nemovitostí z celého světa.

To musíte vidět! Ukážeme vám, že efektní úpravy bydlení mohou být rychlé a levné. Důkazem je například tato proměna staré panelákové kuchyně:

Asi nejlevnější variantou jsou omyvatelný nátěr či tapeta. Jejich aplikaci zvládnete svépomocí, takže nemusíte platit ani práci profesionálního řemeslníka. Musíte ale počítat s tím, že tyto varianty nejsou věčné. Časté otírání jim příliš nesvědčí. Zá pár měsíců či let tak budete muset nátěr nebo tapetu obnovit, což obnáší vyklizení celé kuchyňské linky a sundání kuchyňských skříněk.

Další, nejčastěji využívanou možností, jsou pak klasické obklady. Výběr už je v dnešní době obrovský, ceny přiměřené. Jejich nalepení je sice o něco složitější než vymalování nebo nalepení tapety, zručný kutil to ale také zvládne svépomocí. Nevýhodou jsou však spáry mezi jednotlivými obkladačkami, které se špatně otírají a nečistoty se v nich usazují.

Nejkrásnější kuchyně z celého světa. Která se líbí vám?

Nejkrásnější kuchyně z celého světa. Která se líbí vám?

Nejpraktičtější variantou jsou kompaktní celoplošné desky. Ty pořídíte v různých cenových relacích. Nejlevnější a snadno dostupné jsou panely z tvrdého PVC a takzvané MDF (dřevovláknité) desky, potažené laminem. Vybírat můžete ze široké škály různých dekorů od keramických obkladaček až po motivy dřeva.

Nejdražší jsou pak panely z tvrzeného akrylu a také celoskleněné desky. Ty se samozřejmě udržují nejlépe, navíc dodají prostoru moderní a luxusní vzhled. Z případného poškození nemusíte mít obavy. Sklo je tvrzené, vysoce odolné vůči rozbití a tepelným vlivům. Jejich instalaci je však třeba svěřit do rukou odborníků.

Jak vybrat správnou rychlovarnou konvici

Jak vybrat správnou rychlovarnou konvici

Rozkládací pohovky do 5000 korun: Inspirujte se v galerii

Rozkládací pohovky do 5000 korun: Inspirujte se v galerii

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |