vytisknout velikost písma Jak na nejlepší piknik v přírodě: Inspirujte se ve fotogalerii

Chystáte se uspořádat nezapomenutelný letní piknik? Ten může mít mnoho podob. Inspiraci můžete také načerpat v naší velké fotogalerii prostřených piknikových dek z celého světa.

Slunečné počasí přímo vybízí k posezení v trávě. Ať už s partnerem, kamarádkou, rodinou či přáteli. I proto se pikniky stávají stále populárnější. Uspořádat ho můžete v podstatě kdekoliv. Na trávníku v parku, na lesním paloučku, louce, na plácku u vody, ale i na zahradě. Improvizovaný zjednodušený piknik si ale můžete užít klidně i na dovolené na pláži. 

Aby vám naplánovaný piknik nic nezkazilo, je dobré se důkladně připravit. Chybět by vám neměly velká pikniková deka, koš na jídlo a plastové nádobí včetně příborů. Nezapomeňte také na bavlněné či papírové utěrky, ubrousky a prostírání.

VĚDĚLI JSTE, ŽE...

...piknik není žádnou moderní novinkou? Francouzi je pořádali už ve druhé polovině 18. století. A dlouholetou tradici má i u nás. V polovině 19. století byla jeho velkou propagátorkou Magdalena Dobromila Rettigová, oblíbený byl u českých vlastenců.

Praktický je i nějaký ostrý nožík, jehož součástí je i otvírák na konzervy. Na lahve s chlazenými nápoji si pořiďte praktické termoobaly. A pokud s sebou berete i jednu či dvě lahve vína, nezapomeňte na vývrtku. A do tašky přihoďte také repelent. Dotěrní komáří dokážou příjemné chvíle na dece úplně zkazit. Inspiraci najdete v galerii v úvodu článku. 

Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí vám?

Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí vám?

Zahradní altány jsou krásné i praktické. Prohlédněte si fotogalerii

Zahradní altány jsou krásné i praktické. Prohlédněte si fotogalerii

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |