vytisknout velikost písma Jak na kamélie?

Kvetoucí kamélie jsou bezesporu spjaty se zimním obdobím. Už nyní si je můžeme přinést z květinářství, ovšem aby zůstaly v pořádku, musíme dodržet několik pravidel.

Aby poupata bez problémů vykvetla, nesmíte za žádnou cenu přenést rostlinu do teplého pokoje. Možná vám to bude dělat problémy, neboť byste ji chtěli mít stále na očích. Mějte ale na paměti, že ve vytápěných místnostech obvykle bývá suchý vzduch a důsledkem toho by zanedlouho rostlinám všechna poupata opadala.

Klepněte pro větší obrázek
Kamélie: uvádí se až  deset tisíc kulturních odrůd této rostliny

Kamélie budou nejšťastnější, pokud jim zajistíte místnost, v níž teplota nepřesáhne několik stupňů (maximální snesitelná teplota je osm až deset) nad nulou.

V chladných prostorech sice kvetou o něco později, ale bez problémů a dlouho. Vyvarujte se i otáčení s květináčem, je-li kamélie obsypaná poupaty. S velkou pravděpodobností by je shodila.

Dodržovat musíte také pravidelnou zálivku: těmto rostlinám nesmí nikdy vyschnout substrát. Dojde-li přesto k této situaci, ponořte květináč do nádoby s vodou tak, aby voda dosahovala až nad jeho okraj.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |