vytisknout velikost písma Jak levně vyrobit netoxické prstové barvy pro děti

Máte pocit, že je vaše dítě na malování ještě malé? Dejte mu prstové barvy, které jsou určeny právě těm nejmenším. Experimentovat s nimi mohou klidně už děti od jednoho roku. Při tomto „malování“ se vyřádí a navíc při něm dochází k rozvoji jemné motoriky. Spoustu zábavy si s nimi užijí ale i předškoláci.
Jak levně vyrobit netoxické prstové barvy pro děti

Jedlé barvy můžete koupit v každém větším hračkářství. Za pár kelímků ale dáte i dvě až tři stovky a jejich obsah skončí na papíře během jediného dopoledne. Proč zbytečně utrácet, když si prstové barvičky můžete snadno a rychle vyrobit doma s minimálními náklady. A nepotřebujete vůbec nic speciálního. Ingredience najdete v každé kuchyni. 

Budete potřebovat:

  • 1/2 hrnku kukuřičného nebo bramborového škrobu
  • 3 polévkové lžíce cukru (nejlépe moučky)
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 2 hrnky vody
  • potravinářské barvy (nejlépe gelové nebo tekuté)
  • menší kelímky nebo mističky (použijte například kelímky od jogurtů nebo formu na muffiny, případně třeba malé uzavíratelné potravinové krabičky)
  • hrnec

V následujícím videu se na vlastní oči můžete přesvědčit, že na tom vůbec nic není. Do výroby proto klidně zapojte i tatínky:

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |