6
Fotogalerie

Inteligentní robotická sekačka na trávu Miimo ušetří čas i námahu

Udržet trávník v perfektním stavu, znamená věnovat mu dostatek času a často i mnoho námahy. Nová robotická sekačka na trávu Honda Miimo vám v mnoha ohledech čas i námahu ušetří.

Honda Miimo je inteligentní robotická sekačka , jež se samostatně pohybuje po zahradě, vyhýbá se překážkám, mulčuje travní porost a nepřetržitě udržuje  trávník v perfektní a zdravé kondici. 

Tato neobyčejně tichá, efektivní, výkonná a dostatečně robustní robotická sekačka byla sestrojena k tomu, aby dokázala pracovat za jakýchkoli povětrnostních  podmínek. Dovede sama  vyhodnotit, kdy je nutné dobít baterii a sama si automaticky najde nabíjecí stanici. Není nebezpečná ani pro děti a domácí mazlíčky. Je totiž vybavena v celém rozsahu 360° bezpečnostními senzory, jež zaručí stoprocentní bezpečnost.

Prakticky je schopna se vypořádat s jakýmkoliv typem, tvarem či rozměrem zahrady. Svůj pohyb spolehlivě naviguje kolem zahradních jezírek, bazénů, záhonků, stromů apod. Možná máte na své zahradě část trávníku, který vyžaduje zvláštní pozornost a údržbu Nebo upřednostňujete jistá místa na vaší zahradě, jako je například vstup pro přátele nebo místo pro pobyt dětí. Ať tak či tak, v každém případě se některý z modelů Miimo vašim požadavkům na sekání trávy i životnímu stylu dokonale přizpůsobí..  Můžete se pohodlně posadit a s plnou důvěrou nechat Miimo na zahradě pracovat za vás.

Hlavní přednosti robotických sekaček Honda řady HRM - Miimo

Pracovní prostor

Pracovní prostor je pro Miimo vyhrazen „ohradníkovým“ vodičem. Tento vodič je skryt pod povrchem trávníku a díky digitálnímu signálu říká sekačce kde má přesně zastavit a otočit se. Digitální signál je odolný vůči jiným signálům tak, aby nebyla sekačka při práci negativně ovlivňována.

Ostrý řez je základem kvalitní péče o trávník

Oboustranné, velmi ostré  tři žací čepelky o velikosti žiletky jsou výkyvně zavěšeny na disku. Disk s žacími čepelkami se po každém nabití akumulátoru sekačky začne otáčet opačným směrem než před nabíjením. Tím je  zajištěno rovnoměrné opotřebení žacích břitů z obou stran a jejich životnost je dvojnásobná. Použitý materiál je mimořádně houževnatý a nedovolí jakékoliv úlomky či střepinky.

Li-Ion baterie s dlouhou životností

Sekačka Miimo je napájena poslední generací Lithium-iontových baterií (Li-Ion), které zaručují vysoký a dlouhodobý výkon sekačky. Kompaktní rozměry článků, nízká úroveň samovybíjení a absolutní nenáročnost na jakoukoliv údržbu znamenají nízké provozní náklady, spolehlivost a mimořádně dlouhou životnost.

Automatická nabíjecí stanice

Honda Miimo naprosto samostatně pracuje přesně v čase kdy potřebujete, jak dlouho potřebujete a kde potřebujete. Elektronika neustále hlídá kapacitu baterií a jakmile kapacita klesne pod minimální úroveň, sekačka si sama spolehlivě a hlavně včas najde nejbližší cestu k nabíjecí stanici, dojede se nabít a poté se opět vrátí k rozdělané práci a naváže tam, kde před nabíjením skončila. Je přitom natolik inteligentní, že při najíždění a vyjíždění z nabíjecí stanice využívá různých stop. Nedochází tak k „vyjíždění“ kolejí v trávníku v prostoru kolem nabíjecí stanice.

Honda_Miimo_location__8412017.jpegHondaMiimo_0287_preview.pngMiimo_ASIMO_18.jpg

Přehledný ovládací panel

Jasné a intuitivní ovládací menu na přehledném displeji usnadňuje programování času a nastavení elektronické řídící jednotky sekačky Honda Miimo. To vše samozřejmě v českém jazyce.

Zabezpečení proti krádeži

Bohužel žijeme ve světě, kdy se může sekačka Miimo, na zahradě setkat s nezvanou návštěvou, které se zalíbí natolik, že se rozhodne si ji odnést. Pro vaše „klidné spaní“ je  robotická sekačka chráněna číselným PIN kódem. Jakmile dojde ke zvednutí sekačky, aktivuje se výstražný alarm a sekačka se okamžitě vypne. Pro odblokování je nutné na klávesnici namačkat správný číselný PIN kód. Bez tohoto kódu je sekačka prakticky nepoužitelná a nelze ji v žádném případě zprovoznit.

Sekání ve svahu

Svahový režim zaručuje vysoce efektivní pohyb sekačky ve svazích se sklonem blížícím se 45%. Směrová čidla udržují sekačku v jízdě stejným směrem, jakým sekačka do svahu najela. Při jízdě ze svahu je zase rychlost jízdy automaticky udržována tak, aby se předešlo prudkému brzdění s následným poškozením trávníku. Je tak zaručena stejná kvalita sekání ve svahu jako na rovině.

Odolnost vůči dešti

Miimo je schopna pracovat bez ohledu na počasí. Veškerá technika je schována pod pevným a odolným krytem, zajišťujícímu dokonalou vodotěsnost a ochranu elektroniky před vlhkostí.

Bezpečnost

Honda Miimo má z bezpečnostních důvodů mimořádné nízkou světlou výšku nad terénem. Při jakémkoliv kontaktu i s nízkou pevnou překážkou, člověkem, dítětem nebo třeba domácím zvířetem se tak okamžitě zastaví, otočí se a pokračuje jiným směrem. Pokaždé při nadzvednutí sekačky ze země nebo při převrácení na bok se žací břity okamžitě zastaví. Tím je zaručena absolutní bezpečnost.

Honda_Miimo_studio__0104.jpgHonda_Miimo_studio__0140.jpgMiimo_ASIMO_01_preview.png

Nízká hlučnost pro klid na zahradě

Díky elektropohonu z baterií Miimo provádí svoji činnost s minimální zvukovou kulisou. Navíc pro práci v noci je možnost zvolení „Tichého“ režimu práce, při kterém se snižují otáčky žacího nástroje a upravuje se automaticky rychlost jízdy. Budete sami překvapeni, jak je sekačka tichá i když spíte při otevřeném okně.

Šitá na míru vám i vaší zahradě

Sekačku Honda Miimo vám autorizovaný dealer naprogramuje tak, aby pracovala přesně podle vašich představ a hlavně tak, aby práce plně odpovídala charakteru, rozloze a členění vaší zahrady. Pomocí intuitivního programování pracovních časů, místa kde si přejete aby sekačka začala svoji práci na zahradě je schopna  efektivně sekat trávu na členitých zahradách s množstvím záhonů, chodníčků a dokonce i ve svazích a nerovném terénu tak, aby nebyl nijak narušen váš běžný režim pobytu na zahradě.

Můžete jí snadno „naordinovat“ činnost na zahradě dokonce i s ohledem na roční období a zeměpisnou polohu zahrady. Například koncem března sekání není nutné tak intenzivně jako třeba v polovině května, či jinak roste tráva třeba v podhůří Krkonoš než na jižní Moravě. Šetříte tak sekačku v době, kdy je časté sekání zbytečné.

Po správném naprogramování je robot schopen pracovat ve dne v noci i za deště bez nutnosti jakéhokoliv zásahu z  vaší strany. Sám si zajišťuje i dobíjení baterií. Pokud při práci citlivé senzory zjistí překážku, sekačka se prostě zastaví, změní směr jízdy a pokračuje. Vše je na sekačce Honda Miimo konstruováno tak, aby pracovala bez vás, zcela automaticky a  vy si mohli užívat příjemnějších činností. Třeba odjet na dovolenou. Více informací o Miimo najdete na honda-miimo.cz, nebo hondastroje.cz/zahrada/roboticke-sekacky

Doporučujeme

Články odjinud