vytisknout velikost písma Hrozí konec zahrádkářů v Čechách a na Moravě?

Česká televize uvedla v rámci svého publicistického pořadu Ta naše povaha česká díl s názvem Konec zahrádkářů v Čechách a na Moravě.

Tvůrci se snaží popsat a odhalit, jak zahrádkáři v Česku vznikali, jak se měli za totalitního režimu, jak se mají dnes a kam tahle kultura směřuje. V sedmadvaceti minutách se jistě nepodaří zodpovědět veškeré otázky, ale ochutnávku programu nabízí sama dramaturgie ČT. Na svých stránkách k pořadu uvedla: Zlaté časy tuzemského zahrádkaření jsou pryč. Svůj vrchol zažili organizovaní zahrádkáři v posledních letech komunistické vlády. Tehdy kolonie a osady drobných pěstitelů obkroužily města, obsadily prázdná prostranství mezi sídlištními zástavbami a zabraly veškeré příměstské zóny. Po roce 1989 se změnilo klima v naší zemi a dnes je v Českém zahrádkářském svazu sdruženo pouhých 200 tisíc členů. Blíží se konec zahrádkářů v Čechách a na Moravě?

Premiéra pořadu byla 13. 6. ve 20:00 na ČT2, reprízy jsou naplánovány na 14. 6. v 00:45 na ČT1 a 15. 6. ve 12:10 na ČT2.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |