vytisknout velikost písma Houby, jejich zpracování a pozitivní účinky přiblíží sobotní přednáška

Houby, jejich zpracování a pozitivní účinky přiblíží sobotní přednáška

Základní organizace Českého zahrádkářského svazu Drahaň pořádá pro všechny zájemce jarní cyklus přednášek. První z nich se uskuteční v sobotu 11. ledna a bude zaměřena na zpracování hub a jejich příznivé účinky na lidský organizmus.

 

Dopravní spojení

Od stanice metra A Skalka autobusem číslo 138 směr Sídliště Skalka tři zastávky do stanice Královická. Pro účastníky školení je nejvhodnější čas odjezdu 8.20, maximálně 8.50 hodin. Autobus zastaví přímo před vchodem do zahrádkářské osady Na Skalce. Také je možné jít od metra Skalka přes protilehlé sídliště pěšky (cca 8 až 10 minut chůze).

 

Přednáška proběhne v přednáškovém sále zahrádkářské osady Na Skalce v Praze 10, Strašnicích, na ulici Přetlucká číslo 130 v době od 9.00 do 14.00 hodin. Vstupné činí 15 Kč.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A