vytisknout velikost písma Heřmánková zmrzlina

Počasí nám v poslední době přeje, sluníčko pálí, a tak hledáme nejrůznější druhy osvěžení. Jedním z nich může být i zmrzlina. Až budete mít chvilku času, zkuste si ji sami udělat – ale ne tradiční, kterou ochutnal už každý – pusťte se do výroby zmrzliny heřmánkové.

Voňavý heřmánek netradičně

Připravte si dva a půl decilitru smetany ke šlehání, osm vaječných žloutků, dvě stě padesát gramů cukru, jeden decilitr vody. Na nálev si pak pořiďte patnáct gramů heřmánkových květů a dva decilitry vody.

Připravte si nálev z heřmánku a dvou decilitrů vody a nechte jej vychladnout. Po dobu pěti minut vařte vodu s cukrem. Našlehejte žloutky a přidávejte je za pomalého míchání do cukrového sirupu. Přeceďte nálev z heřmánku a pomalu ho vlijte do žloutkové směsi. Dobře zamíchejte a přidejte našlehanou smetanu – nejdříve trochu šlehačky a poté opatrně zbytek. Vlijte do nádoby a nechte mrazit alespoň šest hodin.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

11.  11.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

10.  11.  2017 |
Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostlinám

Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostliná…

Podobnou otázku si na podzim klade každý, kdo má na zahradě alespoň jeden listnatý keř či strom. Odvézt, zkompostovat, nebo organický materiál využít přímo na zahradě?

7.  11.  2017 |