vytisknout velikost písma Heřmánková zmrzlina

Počasí nám v poslední době přeje, sluníčko pálí, a tak hledáme nejrůznější druhy osvěžení. Jedním z nich může být i zmrzlina. Až budete mít chvilku času, zkuste si ji sami udělat – ale ne tradiční, kterou ochutnal už každý – pusťte se do výroby zmrzliny heřmánkové.

Voňavý heřmánek netradičně

Připravte si dva a půl decilitru smetany ke šlehání, osm vaječných žloutků, dvě stě padesát gramů cukru, jeden decilitr vody. Na nálev si pak pořiďte patnáct gramů heřmánkových květů a dva decilitry vody.

Připravte si nálev z heřmánku a dvou decilitrů vody a nechte jej vychladnout. Po dobu pěti minut vařte vodu s cukrem. Našlehejte žloutky a přidávejte je za pomalého míchání do cukrového sirupu. Přeceďte nálev z heřmánku a pomalu ho vlijte do žloutkové směsi. Dobře zamíchejte a přidejte našlehanou smetanu – nejdříve trochu šlehačky a poté opatrně zbytek. Vlijte do nádoby a nechte mrazit alespoň šest hodin.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |