Počasí nám v poslední době přeje, sluníčko pálí, a tak hledáme nejrůznější druhy osvěžení. Jedním z nich může být i zmrzlina. Až budete mít chvilku času, zkuste si ji sami udělat – ale ne tradiční, kterou ochutnal už každý – pusťte se do výroby zmrzliny heřmánkové.
Voňavý heřmánek netradičně
Připravte si dva a půl decilitru smetany ke šlehání, osm vaječných žloutků, dvě stě padesát gramů cukru, jeden decilitr vody. Na nálev si pak pořiďte patnáct gramů heřmánkových květů a dva decilitry vody.
Připravte si nálev z heřmánku a dvou decilitrů vody a nechte jej vychladnout. Po dobu pěti minut vařte vodu s cukrem. Našlehejte žloutky a přidávejte je za pomalého míchání do cukrového sirupu. Přeceďte nálev z heřmánku a pomalu ho vlijte do žloutkové směsi. Dobře zamíchejte a přidejte našlehanou smetanu – nejdříve trochu šlehačky a poté opatrně zbytek. Vlijte do nádoby a nechte mrazit alespoň šest hodin.