vytisknout velikost písma Fotoreportáž z brněnské výstavy orchidejí

Právě dnes začíná v Botanické zahradě a arboretu Mendelovy univerzity v Brně Velká výstava orchidejí. Abyste si udělali představu, nač se můžete těšit, přinášíme vám fotografie z jejího slavnostního zahájení.

Před časem jsme vám společně s pozvánkou na tuto akci nabídli i možnost, jak získat vstupenky: měli jste navrhnout témata, která byste rádi viděli zpracovaná do nových článků našeho seriálu Jak pěstovat orchideje.

Všem, kteří se soutěže zúčastnili, děkujeme. Na svou výhru se mohou těšit:

Helena Skalová, Pardubice

Miro Sabo, Lestkov

Jana Kudláčková, Praha

Karel Vymětal, Olomouc

Elena Palečková, Brno

Gratulujeme!

Výstavu si rozhodně nenechte ujít. Velký počet různých druhů orchidejí umístěných ve skleníku i v barevně dokonale sladěných aranžmá stojí za to. Pokud však můžete, návštěvu si naplánujte na všední den, kdy se na ni dostaví méně lidí.

Prostor k procházení jak ve skleníku, tak i v místnosti s aranžmá je poměrně úzký a rychle se zaplní. A ještě jedna rada: máte-li, vezměte si boty bez hladké podrážky a buďte opatrní. Ve skleníku s vysokou vlhkostí můžete snadno uklouznout.   

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

 Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |