vytisknout velikost písma Fotoreportáž: výstava orchidejí v Drážďanech

Ve čtvrtek 14. dubna byla na výstavišti v německých Drážďanech zahájena Mezinárodní výstava orchidejí (Die Internationale Orchideen-Welt 2011).  

Jedná se o v letošním roce největší výstavu orchidejí v Evropě. Na více než pěti tisících čtverečních metrech zde vystavují a prodávají pěstitelé ze čtyř kontinentů. Přes dvacet tisíc rostlin vás ohromí rovnou stovkou tisíců květů.

Suchá čísla doplním osobním dojmem. Letošní výstava je opravdu nádherná. Měla jsem to potěšení navštívit zdejší výstaviště plné orchidejí už počtvrté a bez váhání mohu říci, že v tomto roce to opravdu stojí za to, podívaná je ze všech čtyř ročníků nejúchvatnější.

Počet vystavených exponátů je největší, aranžmá nejkrásnější a prodejní stánky doslova přetékají nabízenými rostlinami. Chcete-li se potěšit pohledem na vystavené rostliny, nahlédněte do mých fotografií v albu Drážďany 2011. Pokud jste se pro návštěvu rozhodli, neváhejte. V neděli 17. dubna výstava končí.

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |