Flora Olomouc ožije ruchem „Tržiště první republiky“

Chutě, vůně a barvy podzimu zaplní olomoucké výstaviště ve dnech 4. – 7. října. Podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora Olomouc odkazuje svým pojetím a názvem „Tržiště první republiky“ ke stému výročí státu a tradicím trhů na náměstích a návsích. Nejlepší zahrádkářské výpěstky, festival Olima, soutěž Flora košt a Flora džem či podzimní zahradnické trhy lákají k návštěvě. Olomoucké památky letos rozkvetou v barvách trikolory.

Hlavní expozice v pavilonu A „Tržiště první republiky“ přenese návštěvníky do dob, kdy náměstí a návsi zaplavily povozy sedláků a vůně lákala do dobových krámků řezníků či zelinářů. Flora Olomouc – Hortikomplex bude také přehlídkou produktů nejlepších tuzemských pěstitelů z řad členů Zelinářské unie Čech a Moravy a Ovocnářské unie ČR. Český zahrádkářský svaz představí mimo jiné i výstavu pomologů pod názvem „Zemská výstava ovoce“ s historickými odrůdami ovoce.

IMG_7709.jpg

Návštěvníci se mohou těšit na festival gastronomie a nápojů Olima v pavilonu E. Výstava dále nabídne taháky v podobě Dnů moravských vín s řízenou degustací zkušených sommelierů na galerii v pavilonu A. Pavilon G bude hostit Grand Prix ovocných destilátů Flora košt, soutěž Flora džem a Olima Cup - soutěž cukrářů a kuchařů.

TIP: Online vstupenky výhodně v předprodeji.

Tematický doprovodný program obohatí zkušení čeští floristé i začátečníci, kteří představí své umění ve floristické soutěži Pohár podzimní Flory. Nebudou chybět ani podzimní zahradnické trhy, které budou mít své místo v pavilonu H a na venkovních plochách Smetanových sadů, ani atrakce pro děti, dále burčák, medovina, svařené víno a jiné občerstvení. 

Flora.jpg

Zábavný doprovodný program láká na soutěž žáků základních škol v „Dýňodlabání“. Vydlabané dýně budou vystaveny v pavilonu H. Páteční a sobotní program s Receptářem pozve návštěvníky na koncerty populárních osobností Heidi Janků a Viktora Sodomy. Nedělní program završí Jiří Helán za doprovodu cimbálové muziky.

Součástí celostátní výstavy Flora Olomouc 2018, podzimní etapy je i projekt Rozkvetlé památky. Květy příznačně v barvách trikolory zaplaví tři olomoucké kostely a vyzdoben bude i sloup Nejsvětější Trojice na olomouckém Horním náměstí.

Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Miroslav Toman, hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk a primátor statutárního města Olomouce Antonín Staněk.

Zdroj: PR článek společnosti výstaviště Flora Olomouc

Doporučujeme

Články odjinud