vytisknout velikost písma Ekologický institut Veronica nabízí kontejnerované vánoční jedličky

Ekologický institut Veronica Brno zve všechny zájemce do Ekologické poradny na Panské ulici 9, kde si mohou až do 23. prosince 2008 zakoupit živé vánoční jedličky o velikosti 40 centimetrů za 80 korun. Otevřeno je od 9.00 do 18.00 hodin, v pátek pouze do 14 hodin, v sobotu od 9.00 do 13.00 hodin. 

Jedličky dále koupíte na Lipce, Lesní školce Jezírko, v Rozmarýnku a Rezekvítku, v YMCE, Přírodní zahradě u smrku (vše Brno) a v Ekoporadně v Tišnově. Veronica prosí všechny zájemce, aby si na stromek přinesli vlastní tašku. Uvítá také všechny dobrovolníky, kteří by se chtěli podílet na prodeji jedlí. Pro bližší informace kontaktujte Ivanu Hrabicovou (ivana.hrabinova@veronica.cz, 542 422 750). 

Jedličky se na jaře vrátí do přírody

Ti, kteří nebudou mít možnost zasadit si jedličku na zahradu, se mohou na jaře zúčastnit společné výsadby stromků do lesa v okolí Brna. Tato akce se bude konat 4. dubna v Soběšicích, čas bude ještě upřesněn. A jak se o jedličku postarat do té doby? Zásady si přečtěte zde.

 

 

 

 

 

 

 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |