vytisknout velikost písma Dnes začínají Trvalkové dny

Dnes začínají Trvalkové dny

Botanická zahrada hlavního města Prahy připravila společně s Českým spolkem perenářů akci nazvanou Trvalkové dny. Její již desátý ročník byl zahájen dnes ráno ve venkovní expozici zahrady a potrvá do neděle 9. června. Po všechny dny bude otevřeno od 9.00 do 19.00 hodin. 

Součástí programu je prezentace Trvalky sezóny, výstava fotografií těchto rostlin a expozice informačních panelů o léčivých rostlinách a jejich použití v trvalkových výsadbách. Po všechny tři dny bude pro návštěvníky připraven prodej jak trvalek, tak skalniček. 

Zúčastněte se sobotních workshopů či komentovaných prohlídek

Nenechte si ujít komentované prohlídky sbírky těchto rostlin, jež se uskuteční vždy v 10.00 a 13.00 hodin – sraz zájemců je u pokladny v Ornamentální zahradě (pokladna Jih).

Sobotní den bude věnován i dvěma prakticky zaměřeným workshopům. Ve 12.00 hodin se seznámíte s principy osazování nádob trvalkami a bylinami, v 15.00 hodin s osazováním trvalkového záhonu.

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |