vytisknout velikost písma Dnes začínají Trvalkové dny

Dnes začínají Trvalkové dny

Botanická zahrada hlavního města Prahy připravila společně s Českým spolkem perenářů akci nazvanou Trvalkové dny. Její již desátý ročník byl zahájen dnes ráno ve venkovní expozici zahrady a potrvá do neděle 9. června. Po všechny dny bude otevřeno od 9.00 do 19.00 hodin. 

Součástí programu je prezentace Trvalky sezóny, výstava fotografií těchto rostlin a expozice informačních panelů o léčivých rostlinách a jejich použití v trvalkových výsadbách. Po všechny tři dny bude pro návštěvníky připraven prodej jak trvalek, tak skalniček. 

Zúčastněte se sobotních workshopů či komentovaných prohlídek

Nenechte si ujít komentované prohlídky sbírky těchto rostlin, jež se uskuteční vždy v 10.00 a 13.00 hodin – sraz zájemců je u pokladny v Ornamentální zahradě (pokladna Jih).

Sobotní den bude věnován i dvěma prakticky zaměřeným workshopům. Ve 12.00 hodin se seznámíte s principy osazování nádob trvalkami a bylinami, v 15.00 hodin s osazováním trvalkového záhonu.

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |