vytisknout velikost písma Děčínská kotva 2013: jak vypadá umění nejlepších českých floristů

Děčínská kotva 2013: jak vypadá umění nejlepších českých floristů

Pokud patříte k příznivcům floristického umění, vězte, že během následujících dvou dnů proběhne již 42. ročník soutěže Děčínská kotva, tentokrát na téma Floristika čtyřmi smysly. Jako obvykle se bude soutěžit v kategorii juniorské a seniorské.

Jak vypadá kytice pro osobu s poruchou zraku

Letošní Mistrovství České republiky, které se koná v rámci Děčínských slavností, pojali organizátoři jako poctu vynikajícímu českému vědci, vynálezci silonu a kontaktních čoček, profesoru Otto Wichterlemu – v tomto roce totiž uplyne sto let od jeho narození.

Ke spolupořadatelství byla z tohoto důvodu přizvána i Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých České republiky a část úkolů, které na účastníky mistrovství čekají, bude zaměřena právě na lidi s poruchami zraku. Součástí projektu je také zážitkový den pro nevidomé a slabozraké, který se uskuteční v pátek 17. května.

Na výlet do zámku

Nenechte si ujít výstavu všech soutěžních prací – bude probíhat od pátku 17. do neděle 19. května v jižním křídle děčínského zámku a těšit se můžete na floristické realizace na témata Čistá jako sklo, Růžové brýle, Kytice pro zrakově postiženou osobu či Pocta Otto Wichterlemu. 



Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |