vytisknout velikost písma Děčínská kotva 2009

Zajímá vás floristika? V tom případě si nenechte ujít již 38. ročník Mistrovství floristů České republiky Děčínská kotva. Tato prestižní soutěž proběhne v druhé půli měsíce května, tentokrát na téma Svatba.

Mistrovství floristů České republiky se odehraje v Děčíně, jak ostatně samotný název této soutěže – Děčínská kotva – napovídá. Soutěžní klání se uskuteční v rámci Děčínských slavností ve dnech 20. a 21. května 2009, vystavené výtvory si budete moci prohlédnout hned poté, v termínu od 22. do 24. května.

Klepněte pro větší obrázek

Svatba podle floristů

Tuto tradiční akci, jež se letos ponese ve znamení svatební tematiky, pořádá Svaz květinářů a floristů České republiky (Olomouc) a Střední škola zahradnická a zemědělská Antonína Emanuela Komerse (Děčín – Libverda) v areálu děčínského zámku.

Klepněte pro větší obrázek

Pro soutěžící

Chcete-li se soutěže Děčínská kotva zúčastnit, vyberte si, do jaké kategorie patříte:

  • junior: studenti zahradnických škol bez omezení věku (na vlastní žádost mohou soutěžit v kategorii seniorů)
  • senior: profesionální floristé, zaměstnanci zahradnických firem a květinových prodejen
Klepněte pro větší obrázek

Přihlášku k soutěži pošlete do 10. dubna 2009 Ing. Olze Fojtíkové (SŠZaZe A. E. Komerse, Děčín – Libverda,Českolipská 123, Děčín 27, 405 02, telefon: +420 604 935 694, e-mail: fojtikovao@seznam.cz), která vám poskytne inormace o podrobném programu a zodpoví na vaše dotazy.

Klepněte pro větší obrázek

Nejen pro floristy

Další zajímavé informace týkající se floristiky můžete najít na těchto stránkách:

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |