vytisknout velikost písma Darwiniana vystavuje: masožravky v botanické zahradě

Společnost Darwiniana a Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze zvou všechny zájemce na tradiční výstavu masožravých rostlin.

Kdy, kde, za kolik

Akce byla zahájena v pátek 17. června a potrvá až do neděle 26. června. Koná se v horním skleníku Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy.

Otevřena je denně od 9.00 do 18.00 hodin, dospělí zaplatí vstupné 30 Kč, studenti a důchodci 15 Kč, členové Darwiniany, ZTP s doprovodem a děti do 6 let mají vstup zdarma.

Přijďte si prohlédnout již osmé pokračování výstavy především pěstitelských výdobytků členů společnosti Darwiniana. K zakoupení jsou připraveny rostliny, trička, literatura a další.

Co (ne)víte o masožravkách

Pokud nemáte s pěstováním masožravek žádné zkušenosti, přečtěte si náš článek Rozhovor s pěstitelkou: Masožravky patří k nenáročným kráskám, v němž vás Jana Rubešová, zástupkyně Darwiniany, tedy společnosti pěstitelů masožravých rostlin a jiných botanických kuriozit, seznámí se základními pěstitelskými nároky těchto krásek.

  • Popovídejte si o masožravkách s ostatními pěstiteli v našem diskuzním fóru.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |