vytisknout velikost písma Citrusy začínají zrát, přijďte se podívat

Citrusy začínají zrát, přijďte se podívat

Zatímco většina zahrádkářů nemá z krátících se dnů a klesající teploty žádnou radost, nastává pro pěstitele citrusů s radostí očekávané období úrody. Začínají se vybarvovat a dozrávat první plody jejich rostlin a citrusáři pro veřejnost pořádají výstavy právě plodících rostlin. 

Jednu z takovýchto akcí můžete navštívit v pražské Botanické zahradě Univerzity Karlovy (Na Slupi 16, Praha 2) od 20. do 29. září. Organizuje ji Speciální zahrádkářská organizace Citrusáři Praha, otevřeno je denně od 10.00 do 17.00 hodin. 

Na výstavě budou k vidění citrusy a další exotické rostliny, pro návštěvníky je připraveno odborné poradenství i prodej rostlin. Vstupné činí 40 Kč, děti, studenti a důchodci zaplatí 20 Kč.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |