vytisknout velikost písma Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Uvažujete nad vánočním dárkem pro člověka, jenž je milovníkem vína a zajímá se o něj? Potěšit byste ho mohli dárkovým poukazem na kurz Základy sommelierství, který je určený pro širokou veřejnost. 

Co se absolventi kurzu naučí

Účastníci se v něm seznámí se zásadami při podávání vína a jeho přípravou před podáváním, s parametry servisu na degustace, snoubením pokrmů s jednotlivými druhy vín, historií révy vinné, základními odrůdami révy vinné v gastronomii, vinařskými oblastmi ve světě, druhy světových vín a v neposlední řadě s praktickými ukázkami servírování vína.

Kurz pořádá ve dnech 16. a 17. (čtvrtek, pátek) ledna 2014 Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně, přičemž během prvního dne se účastníci budou věnovat osmihodinové teoretické a praktické výuce v areálu Mendelovy univerzity v Brně a během druhého dne navštíví Národní salon vín ve Valticích, kde je bude čekat odborný výklad a volná degustace.

 

Informace od profesionálů 

Výuka se uskuteční pod vedením Ing. Kamila Prokeše, mistra České republiky v sekání sektů, pravidelného účastníka sommeliérských soutěží a enologa vinařství Progin a Ing. Jaromíra Veverky, vedoucího laboratoře a kontrolora kvality ve firmě Vinné sklepy Roztoky, člena komise Ministerstva zemědělství České republiky pro zatřiďování vína.

 

 

Cena kurzu Základy sommelierství je 2900 Kč, zahrnuje náklady na lektory, studijní materiál, víno, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět a vstupné do Národního salonu vín. Ve skupince se počítá s patnácti až dvaceti účastníky, kteří po ukončení kurzu obdrží osvědčení o jeho absolvování.

Zdroj: Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kaki: Jak je pěstovat a jak je jíst

Kaki: Jak je pěstovat a jak je jíst

Zářivě oranžové plody někteří milují, jiní je nemusí. Výrazně sladká chuť se projeví až u přezrálých plodů, které však v obchodech nedostanete. Příznivci hurmi kaki si je však mohou vypěstovat i doma.

13.  2.  2018 |
Jak si vypěstovat vlastní papriky? Je čas zasít semínka

Jak si vypěstovat vlastní papriky? Je čas zas…

I když venkovní teplota stále padá pod nulu a za okny často poletuje sníh, je právě teď v únoru nejvhodnější doba na to pustit se do pěstování téhle chutné zeleniny. Poradíme vám, jak si vlastní sazeničky vypěstovat ze semínek.

6.  2.  2018 |
Voděnka – nenáročná pokojovka, která si zaslouží pozornost

Voděnka – nenáročná pokojovka, která si zaslo…

Kdysi patřila k běžné květinové výzdobě oken městských činžáků, venkovských stavení a nechyběla ani v kancelářích. Většinou se o ni nikdo moc nestaral, a přece rostla jako z vody. Inu, voděnka.

11.  2.  2018 |
Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři …

Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně tvrdí?

včera |
Jak levně a rychle vyčistit stříbro

Jak levně a rychle vyčistit stříbro

Pokud jste si, stejně jako já, oblíbili spíše stříbro než zlato, všimli jste si už určitě, že tyto řetízky, náramky a prstýnky po čase nevypadají tak pěkně, jako když byly nové. Zmatní a začnou černat. Pokud ale víte jak na to, můžete je doma snadno vyčistit a původní lesk jim rychle vrátit. Všechno, co k tomu budete potřebovat, najdete doma.

9.  2.  2018 |