vytisknout velikost písma Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Uvažujete nad vánočním dárkem pro člověka, jenž je milovníkem vína a zajímá se o něj? Potěšit byste ho mohli dárkovým poukazem na kurz Základy sommelierství, který je určený pro širokou veřejnost. 

Co se absolventi kurzu naučí

Účastníci se v něm seznámí se zásadami při podávání vína a jeho přípravou před podáváním, s parametry servisu na degustace, snoubením pokrmů s jednotlivými druhy vín, historií révy vinné, základními odrůdami révy vinné v gastronomii, vinařskými oblastmi ve světě, druhy světových vín a v neposlední řadě s praktickými ukázkami servírování vína.

Kurz pořádá ve dnech 16. a 17. (čtvrtek, pátek) ledna 2014 Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně, přičemž během prvního dne se účastníci budou věnovat osmihodinové teoretické a praktické výuce v areálu Mendelovy univerzity v Brně a během druhého dne navštíví Národní salon vín ve Valticích, kde je bude čekat odborný výklad a volná degustace.

 

Informace od profesionálů 

Výuka se uskuteční pod vedením Ing. Kamila Prokeše, mistra České republiky v sekání sektů, pravidelného účastníka sommeliérských soutěží a enologa vinařství Progin a Ing. Jaromíra Veverky, vedoucího laboratoře a kontrolora kvality ve firmě Vinné sklepy Roztoky, člena komise Ministerstva zemědělství České republiky pro zatřiďování vína.

 

 

Cena kurzu Základy sommelierství je 2900 Kč, zahrnuje náklady na lektory, studijní materiál, víno, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět a vstupné do Národního salonu vín. Ve skupince se počítá s patnácti až dvaceti účastníky, kteří po ukončení kurzu obdrží osvědčení o jeho absolvování.

Zdroj: Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Videonávod: Jak se plete pomlázka

Videonávod: Jak se plete pomlázka

Chcete na Velikonoce překvapit ženy vlastoručně upletenou pomlázkou, ale nemůžete si vybavit správný postup?

14.  4.  2017 | | 3 N/A
Vypěstujte si kávovník: Káva vám doma zavoní hned třikrát

Vypěstujte si kávovník: Káva vám doma zavoní …

Kávovník vypěstovaný doma zavoní poprvé, když pokvete, podruhé, až budete pražit jeho semena, a potřetí se jeho aroma rozvoní po celém bytě s uvařenou kávou.

23.  4.  2017 |
Jak vyčistit žaluzie: Pořiďte si kartáč či rukavici

Jak vyčistit žaluzie: Pořiďte si kartáč či ru…

Jsou moderní, praktické, efektivní. Okna zastíní skvěle. Pokud je ale doma máte, určitě už jste přišli také na to, že se na nich usazuje a drží prach a mastnota. Jak tedy hliníkové okenní žaluzie vyčistit, aby zase zářily čistotou? Způsobů je hned několik.

26.  4.  2017 |
Vyrobte si mramorované kraslice pomocí pěny na holení

Vyrobte si mramorované kraslice pomocí pěny n…

K Velikonocům neodmyslitelně patří zdobení vajíček. Pokud vás ale už omrzely obyčejné barvy, obtisky i barvení v cibulových šlupkách, buďte kreativní a vyzkoušejte tuhle originální metodu.

15.  4.  2017 |
Kvetoucí skalka po celý rok: Čím ji osázet, aby kvetla a nedala moc práce

Kvetoucí skalka po celý rok: Čím ji osázet, a…

Pěkně založená skalka je jako diamant. Čím bude starší, tím více na zahradě vynikne. Poradíme vám, jak ji osázet, aby kvetla po celý rok, dala co nejméně práce a rostlinám se co nejlépe dařilo.

28.  3.  2017 |