vytisknout velikost písma Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Uvažujete nad vánočním dárkem pro člověka, jenž je milovníkem vína a zajímá se o něj? Potěšit byste ho mohli dárkovým poukazem na kurz Základy sommelierství, který je určený pro širokou veřejnost. 

Co se absolventi kurzu naučí

Účastníci se v něm seznámí se zásadami při podávání vína a jeho přípravou před podáváním, s parametry servisu na degustace, snoubením pokrmů s jednotlivými druhy vín, historií révy vinné, základními odrůdami révy vinné v gastronomii, vinařskými oblastmi ve světě, druhy světových vín a v neposlední řadě s praktickými ukázkami servírování vína.

Kurz pořádá ve dnech 16. a 17. (čtvrtek, pátek) ledna 2014 Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně, přičemž během prvního dne se účastníci budou věnovat osmihodinové teoretické a praktické výuce v areálu Mendelovy univerzity v Brně a během druhého dne navštíví Národní salon vín ve Valticích, kde je bude čekat odborný výklad a volná degustace.

 

Informace od profesionálů 

Výuka se uskuteční pod vedením Ing. Kamila Prokeše, mistra České republiky v sekání sektů, pravidelného účastníka sommeliérských soutěží a enologa vinařství Progin a Ing. Jaromíra Veverky, vedoucího laboratoře a kontrolora kvality ve firmě Vinné sklepy Roztoky, člena komise Ministerstva zemědělství České republiky pro zatřiďování vína.

 

 

Cena kurzu Základy sommelierství je 2900 Kč, zahrnuje náklady na lektory, studijní materiál, víno, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět a vstupné do Národního salonu vín. Ve skupince se počítá s patnácti až dvaceti účastníky, kteří po ukončení kurzu obdrží osvědčení o jeho absolvování.

Zdroj: Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A