vytisknout velikost písma Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Čím potěšit milovníka vína? Nadělte mu sommelierský kurz

Uvažujete nad vánočním dárkem pro člověka, jenž je milovníkem vína a zajímá se o něj? Potěšit byste ho mohli dárkovým poukazem na kurz Základy sommelierství, který je určený pro širokou veřejnost. 

Co se absolventi kurzu naučí

Účastníci se v něm seznámí se zásadami při podávání vína a jeho přípravou před podáváním, s parametry servisu na degustace, snoubením pokrmů s jednotlivými druhy vín, historií révy vinné, základními odrůdami révy vinné v gastronomii, vinařskými oblastmi ve světě, druhy světových vín a v neposlední řadě s praktickými ukázkami servírování vína.

Kurz pořádá ve dnech 16. a 17. (čtvrtek, pátek) ledna 2014 Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně, přičemž během prvního dne se účastníci budou věnovat osmihodinové teoretické a praktické výuce v areálu Mendelovy univerzity v Brně a během druhého dne navštíví Národní salon vín ve Valticích, kde je bude čekat odborný výklad a volná degustace.

 

Informace od profesionálů 

Výuka se uskuteční pod vedením Ing. Kamila Prokeše, mistra České republiky v sekání sektů, pravidelného účastníka sommeliérských soutěží a enologa vinařství Progin a Ing. Jaromíra Veverky, vedoucího laboratoře a kontrolora kvality ve firmě Vinné sklepy Roztoky, člena komise Ministerstva zemědělství České republiky pro zatřiďování vína.

 

 

Cena kurzu Základy sommelierství je 2900 Kč, zahrnuje náklady na lektory, studijní materiál, víno, autobusovou dopravu z Brna do Valtic a zpět a vstupné do Národního salonu vín. Ve skupince se počítá s patnácti až dvaceti účastníky, kteří po ukončení kurzu obdrží osvědčení o jeho absolvování.

Zdroj: Institut celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Sedm smrtelných hříchů při pěstování rajčat. Neděláte je také?

Sedm smrtelných hříchů při pěstování rajčat. …

Rok co rok se snažíte vypěstovat velkou úrodu rajčat, ale spíš paběrkujete? Přestaňte při pěstování dělat tyhle chyby a radujte se už letos z velké úrody.

5.  4.  2019 |
Jarní bylinky a plevel už pomalu raší. Nasbírejte si je a načerpejte sílu z přírody

Jarní bylinky a plevel už pomalu raší. Nasbír…

Sluneční paprsky v posledních dnech získávají na síle a ze země začínají vytahovat první jarní bylinky. Ty mají údajně největší sílu, vždyť ty malé výhonky musí prorazit zeminu a prodrat se ke slunci. Už brzy začne všechno pučet a rašit a ze zimního spánku by se měli probrat i bylinkáři.

19.  3.  2019 |
50 netradičních způsobů, jak letos ozdobit velikonoční vajíčka

50 netradičních způsobů, jak letos ozdobit ve…

Zapomeňte tentokrát na obyčejné barvy v pytlíčku z drogerie, nevkusné samolepky a smršťující se foliové obrázky. Překvapte koledníky tak trochu jinými kraslicemi. Našli jsme pro vás netradiční velikonoční vajíčka z celého světa, ze kterých si určitě vyberete. Prohlédněte si naši fotogalerii a inspirujte se!

16.  4.  2019 |
Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikonoční dekoraci

Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikon…

Chcete přivolat jaro a vnést domů velikonoční atmosféru? Pak se pusťte do výroby těchto roztomilých zajíčků z bambulek. A zapojte do toho i děti. Přinášíme vám podrobný návod, jak na to.

17.  4.  2019 |
Videonávod: Jak se plete pomlázka

Videonávod: Jak se plete pomlázka

Chcete na Velikonoce překvapit vlastnoručně upletenou pomlázkou, ale nevíte, jak na to? Pusťte si náš videonávod nebo si správný postup prohlédněte v praktické fotogalerii. S naší pomocí to určitě zvládnete!

10.  4.  2019 | | 3 N/A