vytisknout velikost písma Česká květnice: oslavte svátek rozkvetlých luk!

Planta naturalis zve všechny milovníky lučního kvítí do Markvartic u Sobotky na svátek rozkvetlých luk a krásného venkova Česká květnice. Již devátý ročník této akce se koná ve dnech 6. až 8. června 2008, každý den vždy od 9.00 do 16.00 hodin.  

Luční květena teoreticky i prakticky

Na každý den jsou naplánovány komentované vyjížďky okolo rozkvetlých políček lučních květin i léčivých bylinek, zhlédnout můžete květnaté louky založené z výsevu, výstavu aranžmá z lučního kvítí, tentokrát v duchu romantického umění květomluvy, kterou připravily profesionální aranžérky a žákyně Střední zahradnické školy v Litomyšli. 

Budete mít doma louku?

Nebude chybět ani Semínkový krámek s možností nákupu osiv květnatých luk či poradenství bylináře Pavla Váni, nachystané na sobotu na desátou a patnáctou hodinu. Veškeré oslavy budou probíhat za zvuků keltské hudby. Více informací získáte zde.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |