vytisknout velikost písma Cabernet Sauvignon snižuje riziko Alzheimerovy choroby

Alzheimerova choroba postihuje miliony lidí po celém světě. Jejich počet by však mohl být napříště výrazně snížen, pokud by konzumovali preventivně červené víno. Podle amerických odborníků je zvláště Cabernet Sauvignon výtečným prostředkem, jehož pomocí lze nebezpečnou chorobu zahnat do kouta.

K výsledkům dospěli odborníci z Lékařské fakulty Mount Sinai v New Yorku. Účinky různých červených vín testovali na myších náchylných k rozvoji Alzheimerovy choroby. Právě červené víno vyráběné z odrůdy Cabernet Sauvignon výrazně snižovalo riziko rozvoje Alzheimerovy choroby. Stejné účinky by měl mít lahodný mok údajně i u člověka.

„Náš výzkum dal naději milionům lidí i lékařům, že v budoucnosti bude méně postižených touto vážnou chorobou,“ tvrdí profesor Giulio Maria Pasinetti.

Lékaři však varují, že nadměrná konzumace vína může zdraví spíše ohrozit. Denně se doporučují dvě deci červeného vína u žen, a maximálně dvojnásobné množství u mužů.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |