Cabernet Sauvignon snižuje riziko Alzheimerovy choroby

Alzheimerova choroba postihuje miliony lidí po celém světě. Jejich počet by však mohl být napříště výrazně snížen, pokud by konzumovali preventivně červené víno. Podle amerických odborníků je zvláště Cabernet Sauvignon výtečným prostředkem, jehož pomocí lze nebezpečnou chorobu zahnat do kouta.

K výsledkům dospěli odborníci z Lékařské fakulty Mount Sinai v New Yorku. Účinky různých červených vín testovali na myších náchylných k rozvoji Alzheimerovy choroby. Právě červené víno vyráběné z odrůdy Cabernet Sauvignon výrazně snižovalo riziko rozvoje Alzheimerovy choroby. Stejné účinky by měl mít lahodný mok údajně i u člověka.

„Náš výzkum dal naději milionům lidí i lékařům, že v budoucnosti bude méně postižených touto vážnou chorobou,“ tvrdí profesor Giulio Maria Pasinetti.

Lékaři však varují, že nadměrná konzumace vína může zdraví spíše ohrozit. Denně se doporučují dvě deci červeného vína u žen, a maximálně dvojnásobné množství u mužů.

Doporučujeme

Články odjinud