vytisknout velikost písma Brněnší zahrádkáři ukážou úrodu

Brněnší zahrádkáři ukážou úrodu

Územní sdružení Českého zahrádkářského svazu Brno město zve všechny zájemce na výstavu výpěstků ze zahrad a vinohradů, která bude probíhat od čtvrtku 27. do soboty 29. září v prostorách sálu Pivovarského pohostinství (Mendlovo náměstí 20, Staré Brno).

Ve čtvrtek bude otevřena od 13.00 do 18.00 hodin, v pátek od 10.00 do 18.00 a v sobotu od 10.00 do 17.00 hodin. Přijďte si prohlédnout, jak se letos vydařily bylinky či rozkvetlé květiny, okrasné tykve, kořenová zelenina a v neposlední řadě ovoce včetně hroznů.

Součástí akce je také expozice včelařů (s úlem a včelařskými produkty), dále ukázka starých a nových zahradnických potřeb i rukodělné výrobky. Pro návštěvníky zahrádkáři připravili košt jablečného moštu a domácí meruňkovice, degustaci ovoce, prodej burčáku i vína, hnojiv a postřiků. Chybět nebude ani poradenská služba.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |