vytisknout velikost písma Británii zaplavily hranaté melouny

Melouny ve tvaru krychle jsou letošním hitem ve Velké Británii. Asiaté je znají již několik let, síť obchodních domů Tesco jimi nyní zaplavila i ostrovní zemi. Jsou skladnější a mohou se krájet jako běžný chléb. Podle zástupců supermarketu mnoho lidí nekupuje osvěžující a zdravé melouny jen kvůli tomu, že jim svojí neskladností dělají nepořádek v lednici a je problém je krájet a jíst.

Nyní ovšem Tesco přišlo s růstovou technikou, původem z Japonska, díky které je možné vypěstovat melouny ve tvaru krychle. V procesu vývoje nebyly použity žádné genetické úpravy, ani bláznivá věda. Kolem plodu se jednoduše rozestaví dřevěné nádoby, které plod během růstu vyplní a udrží si požadovaný tvar.

Zatímco v Japonsku si pořídíte krychlový meloun pouze v lepších obchodech v přepočtu za 184 korun za kilo, Damien Sutherland z britského Teska míní, že jde o vyděračství a slibuje cenu maximálně pětinovou.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |