vytisknout velikost písma Březnové přednášky pro zahrádkáře

Milí čtenáři, přijměte pozvání ZO ČZS Vinohrady na přednášky určené všem přátelům rostlin a zahrad. Každý březnový týden budete mít možnost dozvědět se z úst našich významných odborníků zajímavé a praktické informace, které potom využijete při práci na vlastní zahrádce.

Přednášky se konají v aule Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy (Benátská 2, Praha 2, za skleníky Botanické zahrady) v Krajinově posluchárně ve druhém patře, a to od sedmnácti do devatenácti hodin. Vstupné je patnáct korun.

Na jaká témata se můžete těšit v tomto měsíci?

  • 4. března: Kdy a jak roubujeme a očkujeme (Ing. Faměra)
  • 11. března: Nové druhy drobného ovoce, výsadba, řez, ochrana (Ing. Dlouhá)
  • 18. března: Réva vinná – výsadba, pěstování, řez, ochrana (Ing. Horák)
  • 25. března: Pěstujeme broskvoně v okrajových oblastech (Ing. Faměra)

Pokud vás témata přednášek zaujala, nezapomeňte, že už dnes si můžete poslechnout první z nich.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |