vytisknout velikost písma Botanická zahrada v Praze zahajuje sezonu a vítá Velikonoce

Vážení čtenáři, Botanická zahrada vás srdečně zve k účasti na zahájení nové sezony. Současně pro vás bude otevřena tradiční výstava Velikonoce včera a dnes. Akce se koná od 1. dubna do 9. dubna 2007, a to ve výstavním sále a venkovní expozici.

A co návštěvníky výstavy čeká?

Texty, které objasní zvyky a obyčeje Velikonoc v minulosti:

  • nahlédneme do kuchyně našich babiček
  • jak připravit velikonoční hostinu podle prastarých receptů
  • jak namalovat vajíčka pro koledníky a ozdobit kraslici
Výstava poradí s výběrem jarních rostlin a květin pro sváteční výzdobu bytu a s přípravou sváteční tabule.

Velikonoční trhy

  • venkovní expozice 6.4. - 9.4. 2007
  • denně od 9.00 do 18.00 hodin
  • výstavní sál 1.4. - 9.4. 2007
  • denně od 9.00 do 18.00 hodin
Prodejní stánky s velikonočním zbožím: kraslice, perníčky, pomlázky, košíky, keramika, med, medovina, medová kosmetika, svíčky ze včelího vosku, jarní květiny, koření.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |