vytisknout velikost písma Botanická zahrada v Praze Troji zve na víkendové vinobraní

O víkendových dnech 14. a 15. září se v Botanické zahradě hlavního města Prahy uskuteční tradiční vinobraní. Přivítejte podzim v příjemném prostředí a ochutnejte vína pocházející z vinice svaté Kláry, která se nachází přímo v areálu zahrady, a také vína českých a moravských vinařů.

Klepněte pro větší obrázek
V letošním roce zahrají k vínu, tanci i poslechu kapely St. Johnny trio & Charlie Slavík, Zelenáči, Císař band či Rangers band

Podle Barbory Koláčkové, náměstkyně pro styk s veřejností, se návštěvníci mohou zúčastnit komentovaných prohlídek po expozici výroby vína, jejichž součástí je ochutnávka čtyř vzorků vín ze svaté Kláry. Na tyto prohlídky je ale zapotřebí objednat se předem.

 

Komentované prohlídky po expozici výroby vína 

  • Počínaje 14. hodinou se uskuteční každou celou hodinu.
  • Poslední prohlídka začíná v 18.00 hodin.
  • Místa je nutné rezervovat na telefonním čísle 603 489 029 nebo e-mailem pruvodci@botanicka.cz.
  • Sraz na prohlídku je u pokladny vinice.
  • Prohlídka je zpoplatněna částkou 250 Kč za osobu. 
 

Za vstup na vinobraní do botanické zahrady zaplatí návštěvníci 100 Kč v případě plného vstupného a přesně polovinu děti a senioři. „Tento rok jsme byli nuceni vstupné oproti loňskému roku navýšit, a to kvůli vysokým nákladům spojeným s celou akcí,“ říká Věra Bidlová, ředitelka Botanické zahrady.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Vinice svaté Kláry nabízí kromě vína a příjemného prostředí i překrásný pohled na Prahu

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |