vytisknout velikost písma Botanická zahrada v Praze Troji zve na víkendové vinobraní

O víkendových dnech 14. a 15. září se v Botanické zahradě hlavního města Prahy uskuteční tradiční vinobraní. Přivítejte podzim v příjemném prostředí a ochutnejte vína pocházející z vinice svaté Kláry, která se nachází přímo v areálu zahrady, a také vína českých a moravských vinařů.

Klepněte pro větší obrázek
V letošním roce zahrají k vínu, tanci i poslechu kapely St. Johnny trio & Charlie Slavík, Zelenáči, Císař band či Rangers band

Podle Barbory Koláčkové, náměstkyně pro styk s veřejností, se návštěvníci mohou zúčastnit komentovaných prohlídek po expozici výroby vína, jejichž součástí je ochutnávka čtyř vzorků vín ze svaté Kláry. Na tyto prohlídky je ale zapotřebí objednat se předem.

 

Komentované prohlídky po expozici výroby vína 

  • Počínaje 14. hodinou se uskuteční každou celou hodinu.
  • Poslední prohlídka začíná v 18.00 hodin.
  • Místa je nutné rezervovat na telefonním čísle 603 489 029 nebo e-mailem pruvodci@botanicka.cz.
  • Sraz na prohlídku je u pokladny vinice.
  • Prohlídka je zpoplatněna částkou 250 Kč za osobu. 
 

Za vstup na vinobraní do botanické zahrady zaplatí návštěvníci 100 Kč v případě plného vstupného a přesně polovinu děti a senioři. „Tento rok jsme byli nuceni vstupné oproti loňskému roku navýšit, a to kvůli vysokým nákladům spojeným s celou akcí,“ říká Věra Bidlová, ředitelka Botanické zahrady.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Vinice svaté Kláry nabízí kromě vína a příjemného prostředí i překrásný pohled na Prahu

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |