vytisknout velikost písma Botanická zahrada v Praze Troji zve na víkendové vinobraní

O víkendových dnech 14. a 15. září se v Botanické zahradě hlavního města Prahy uskuteční tradiční vinobraní. Přivítejte podzim v příjemném prostředí a ochutnejte vína pocházející z vinice svaté Kláry, která se nachází přímo v areálu zahrady, a také vína českých a moravských vinařů.

Klepněte pro větší obrázek
V letošním roce zahrají k vínu, tanci i poslechu kapely St. Johnny trio & Charlie Slavík, Zelenáči, Císař band či Rangers band

Podle Barbory Koláčkové, náměstkyně pro styk s veřejností, se návštěvníci mohou zúčastnit komentovaných prohlídek po expozici výroby vína, jejichž součástí je ochutnávka čtyř vzorků vín ze svaté Kláry. Na tyto prohlídky je ale zapotřebí objednat se předem.

 

Komentované prohlídky po expozici výroby vína 

  • Počínaje 14. hodinou se uskuteční každou celou hodinu.
  • Poslední prohlídka začíná v 18.00 hodin.
  • Místa je nutné rezervovat na telefonním čísle 603 489 029 nebo e-mailem pruvodci@botanicka.cz.
  • Sraz na prohlídku je u pokladny vinice.
  • Prohlídka je zpoplatněna částkou 250 Kč za osobu. 
 

Za vstup na vinobraní do botanické zahrady zaplatí návštěvníci 100 Kč v případě plného vstupného a přesně polovinu děti a senioři. „Tento rok jsme byli nuceni vstupné oproti loňskému roku navýšit, a to kvůli vysokým nákladům spojeným s celou akcí,“ říká Věra Bidlová, ředitelka Botanické zahrady.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek 
Vinice svaté Kláry nabízí kromě vína a příjemného prostředí i překrásný pohled na Prahu

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |