vytisknout velikost písma Bonsai Cup Libčany 2008

Bonsai centrum Libčany zve všechny čtenáře na bonsajistické klání, které se uskuteční zítra, tedy 12. října 2008 od 10.00 hodin v sále libčanského Pohostinství u Bohouše (pod kostelem asi 2 minuty cesty pěšky od Bonsai centra).

Jaký program vás čeká?

9.30 až 10.15 hodin: registrace soutěžících, vylosování rostlin pro tvarování

10.15 až 12.15 hodin: tvarování (všichni soutěžící), hodnocení poroty

12.15 až 13.00 hodin: oběd

13.00 až 14.00 hodin: prohlídka Bonsai centra, ve kterém bude výstava Jaroslava Poupy Suiseki a bonsaje (možné od 10.00 do 18.00 hodin)

14.00 až 14.30 hodin: vyhlášení 8 finalistů porotou

14.30 až 16.30 hodin: tvarování (finalisté)

17.00 až 17.30 hodin: vyhlášení výsledků

Chcete se soutěže zúčastnit?

Žádný problém. Soutěže se totiž může zúčastnit každý bez omezení (mimo kapacitu sálu, do 42 tvarujících a asi 10 náhradníků). Ve startovném (150 korun), které se bude vybírat při registraci, je obsažena cena rostliny pro tvarování, takže si budete tvarovat vlastní vylosovaný stromek.

Soutěžící by měli mít vlastní nářadí a tvarovací dráty. Otáčecí stolky a rostliny na tvarování jsou připraveny. Účastník, který ve dvou kolech získá první, druhé nebo třetí místo, již příště nebude soutěžit a připadne mu čestná role – může se zařadit do sboru rozhodčích.

Hlavní myšlenka akce

Cílem není zjistit, kdo je ve tvarování bonsají nejlepší. Hlavním smyslem je umožnit setkávání demonstrátorů a zájemců o tvarování a pěstování bonsají. Pro diváky je to pak možnost vidět různé přístupy k problematice utváření bonsají z téměř shodného výchozího rostlinného materiálu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

6.  8.  2018 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

7.  8.  2018 |
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

17.  7.  2018 |
Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak pozn…

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

9.  8.  2018 |
Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Rajčat a paprik se někdy urodí tolik, že je v čerstvém stavu nestačíte zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle? Usušte je, zamrazte nebo je skliďte ještě zelené a uložte do přepravek. Jak na to?

24.  7.  2018 |