vytisknout velikost písma Bonsai Cup Libčany 2008

Bonsai centrum Libčany zve všechny čtenáře na bonsajistické klání, které se uskuteční zítra, tedy 12. října 2008 od 10.00 hodin v sále libčanského Pohostinství u Bohouše (pod kostelem asi 2 minuty cesty pěšky od Bonsai centra).

Jaký program vás čeká?

9.30 až 10.15 hodin: registrace soutěžících, vylosování rostlin pro tvarování

10.15 až 12.15 hodin: tvarování (všichni soutěžící), hodnocení poroty

12.15 až 13.00 hodin: oběd

13.00 až 14.00 hodin: prohlídka Bonsai centra, ve kterém bude výstava Jaroslava Poupy Suiseki a bonsaje (možné od 10.00 do 18.00 hodin)

14.00 až 14.30 hodin: vyhlášení 8 finalistů porotou

14.30 až 16.30 hodin: tvarování (finalisté)

17.00 až 17.30 hodin: vyhlášení výsledků

Chcete se soutěže zúčastnit?

Žádný problém. Soutěže se totiž může zúčastnit každý bez omezení (mimo kapacitu sálu, do 42 tvarujících a asi 10 náhradníků). Ve startovném (150 korun), které se bude vybírat při registraci, je obsažena cena rostliny pro tvarování, takže si budete tvarovat vlastní vylosovaný stromek.

Soutěžící by měli mít vlastní nářadí a tvarovací dráty. Otáčecí stolky a rostliny na tvarování jsou připraveny. Účastník, který ve dvou kolech získá první, druhé nebo třetí místo, již příště nebude soutěžit a připadne mu čestná role – může se zařadit do sboru rozhodčích.

Hlavní myšlenka akce

Cílem není zjistit, kdo je ve tvarování bonsají nejlepší. Hlavním smyslem je umožnit setkávání demonstrátorů a zájemců o tvarování a pěstování bonsají. Pro diváky je to pak možnost vidět různé přístupy k problematice utváření bonsají z téměř shodného výchozího rostlinného materiálu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |