vytisknout velikost písma Bonsai Cup Libčany 2008

Bonsai centrum Libčany zve všechny čtenáře na bonsajistické klání, které se uskuteční zítra, tedy 12. října 2008 od 10.00 hodin v sále libčanského Pohostinství u Bohouše (pod kostelem asi 2 minuty cesty pěšky od Bonsai centra).

Jaký program vás čeká?

9.30 až 10.15 hodin: registrace soutěžících, vylosování rostlin pro tvarování

10.15 až 12.15 hodin: tvarování (všichni soutěžící), hodnocení poroty

12.15 až 13.00 hodin: oběd

13.00 až 14.00 hodin: prohlídka Bonsai centra, ve kterém bude výstava Jaroslava Poupy Suiseki a bonsaje (možné od 10.00 do 18.00 hodin)

14.00 až 14.30 hodin: vyhlášení 8 finalistů porotou

14.30 až 16.30 hodin: tvarování (finalisté)

17.00 až 17.30 hodin: vyhlášení výsledků

Chcete se soutěže zúčastnit?

Žádný problém. Soutěže se totiž může zúčastnit každý bez omezení (mimo kapacitu sálu, do 42 tvarujících a asi 10 náhradníků). Ve startovném (150 korun), které se bude vybírat při registraci, je obsažena cena rostliny pro tvarování, takže si budete tvarovat vlastní vylosovaný stromek.

Soutěžící by měli mít vlastní nářadí a tvarovací dráty. Otáčecí stolky a rostliny na tvarování jsou připraveny. Účastník, který ve dvou kolech získá první, druhé nebo třetí místo, již příště nebude soutěžit a připadne mu čestná role – může se zařadit do sboru rozhodčích.

Hlavní myšlenka akce

Cílem není zjistit, kdo je ve tvarování bonsají nejlepší. Hlavním smyslem je umožnit setkávání demonstrátorů a zájemců o tvarování a pěstování bonsají. Pro diváky je to pak možnost vidět různé přístupy k problematice utváření bonsají z téměř shodného výchozího rostlinného materiálu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obch…

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to.

7.  1.  2018 |
5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pomeranče

5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pome…

Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen tak, lisujeme z nich čerstvý džus, přidáváme je do dezertů a koláčů. Slupky z nich ale vždycky skončí v koši, v lepším případě v kompostu. Přitom existuje spousta praktických způsobů jejich využití.

6.  1.  2018 |
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
Zahradní přístřešky aneb Vtipné tipy, jak na zahradě uložit zahradní náčiní

Zahradní přístřešky aneb Vtipné tipy, jak na …

Každý z nás jistě někdy řešil otázku "kam s ním". Připravili jsme pro vás několik tipů, kam uklidit sekačku, kolečko, hrábě, tyčky k rajčatům nebo skládací pařeniště.

11.  1.  2018 |
Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Rady z tropů: Kiwi vám zajistí dlouhé mládí

Kiwi už se stalo běžnou součástí jídelníčku i u nás. Většinou známe jen to zelené, není však jediné. Ochutnáte i plody jinak zbarvené?

3.  1.  2018 |