vytisknout velikost písma Bonsai Cup Libčany 2008

Bonsai Cup Libčany 2008

Bonsai centrum Libčany zve všechny čtenáře na bonsajistické klání, které se uskuteční zítra, tedy 12. října 2008 od 10.00 hodin v sále libčanského Pohostinství u Bohouše (pod kostelem asi 2 minuty cesty pěšky od Bonsai centra).

Jaký program vás čeká?

9.30 až 10.15 hodin: registrace soutěžících, vylosování rostlin pro tvarování

10.15 až 12.15 hodin: tvarování (všichni soutěžící), hodnocení poroty

12.15 až 13.00 hodin: oběd

13.00 až 14.00 hodin: prohlídka Bonsai centra, ve kterém bude výstava Jaroslava Poupy Suiseki a bonsaje (možné od 10.00 do 18.00 hodin)

14.00 až 14.30 hodin: vyhlášení 8 finalistů porotou

14.30 až 16.30 hodin: tvarování (finalisté)

17.00 až 17.30 hodin: vyhlášení výsledků

Chcete se soutěže zúčastnit?

Žádný problém. Soutěže se totiž může zúčastnit každý bez omezení (mimo kapacitu sálu, do 42 tvarujících a asi 10 náhradníků). Ve startovném (150 korun), které se bude vybírat při registraci, je obsažena cena rostliny pro tvarování, takže si budete tvarovat vlastní vylosovaný stromek.

Soutěžící by měli mít vlastní nářadí a tvarovací dráty. Otáčecí stolky a rostliny na tvarování jsou připraveny. Účastník, který ve dvou kolech získá první, druhé nebo třetí místo, již příště nebude soutěžit a připadne mu čestná role – může se zařadit do sboru rozhodčích.

Hlavní myšlenka akce

Cílem není zjistit, kdo je ve tvarování bonsají nejlepší. Hlavním smyslem je umožnit setkávání demonstrátorů a zájemců o tvarování a pěstování bonsají. Pro diváky je to pak možnost vidět různé přístupy k problematice utváření bonsají z téměř shodného výchozího rostlinného materiálu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

30.  7.  2017 |
Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Uchovejte si je na zimu, kdy se vám po jejich chuti bude stýskat. Způsobů je hned několik.

28.  7.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Malé i větší drobnosti jsou třešničkou na dortu, která možná chybí vaší zahradě. Něco, co jí dodá styl, šmrnc a díky čemu se v ní můžete cítit velmi příjemně.

10.  8.  2017 |