vytisknout velikost písma Banánovník do interiéru i na zahradu

Banánovník se běžně pěstuje doma jako pokojová rostlina, ale někdy nepřežije ani do období kvetení. Poradíme vám, kde se mu bude dařit a který druh vydrží i venku.

Banánovník má rád slunce a teplo

Banánovník se pěstuje ve sklenících, zakrslé odrůdy i v bytech. Má rád světlo a teplo, umísťujeme ho proto na nejsvětlejší místo s teplotou 22 až 25 °C. Bez potíží vydrží i pětatřicetistupňová vedra v létě, v zimě by ale teplota neměla klesnout pod 15 °C. Jen pro zajímavost – pokud se banánovník vystaví teplotě kolem 0 °C, poškození rostliny nastává již po deseti minutách. Sklizeň nastupuje nejrychleji, pokud je rostlina umístěna u jižního okna. Může se pěstovat i na východní a západní straně, zarodí však později. Pokud má banánovník vytvořené vhodné podmínky, poprvé rozkvete asi po dvou až třech letech a plodů se dočkáme za tři až čtyři měsíce.

Banánovník: závan exotiky i ve vašem pokoji

Banánovník: závan exotiky i ve vašem pokoji

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |