vytisknout velikost písma Ani v listopadu nezapomínejte na zeleninu!

Ani v listopadu nezapomínejte na zeleninu!

I když zima pomalu klepe na dveře, můžete ještě sklízet zeleninu odolnou proti mrazům – pórek, růžičkovou kapustu nebo třeba kadeřávek.

Nebojte se pustit do setí! Ať už se rozhodnete pro mrkev, petržel či cibuli, nemusíte mít obavu, že by zima semenům ublížila. Zelenina vyjde na jaře v celé své kráse – a o to dříve.

Ozimé odrůdy špenátu, salátu, česneku i cibule je možné nechat na záhoně. Doporučuje se zakrýt je netkanou textilií, která jim poskytne především v předjaří ochranu proti teplotním výkyvům, ale také proti nenechavým ptáčkům.

Nezapomínejte ani na zeleninu, která s vámi bydlí pod jednou střechou. Uskladněné druhy pravidelně kontrolujte a kusy napadené chorobami bez váhání vyhoďte.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |