vytisknout velikost písma Aby vám chutnalo: Nejkrásnější talíře i celé jídelní soupravy. Vyberte si

Teď na podzim a v zimě, kdy se brzy stmívá, se s rodinou častěji všichni scházíme u jednoho stolu ke společné večeři. A protože, jak je známo, jíme také očima, je důležité nejen jak jídlo chutná, ale i na čem je naservírované. Pro vaši inspiraci jsme vybrali pětatřicet výrobků. Podívejte se, kde je koupíte a za kolik.

Jídelní souprava na Vánoce i na léto

Máte doma ještě nádobí ze soupravy, kterou jste dostali k svatbě? Okoukaly už se vám talíře, ze kterých denně jíte? Nebo máte každý talíř jiný? Pak je nejvyšší čas poohlédnout se po nových. Nabídka prodejců je široká. Vyberou si romantici, milovníci klasiky i příznivci moderních stylů. V kamenných obchodech a e-shopech seženete vše, od minimalistických kulatých bílých talířů přes ty barevné, zdobené vzory až po talíře hranaté či oválné, malované nebo se strukturovaným povrchem. Záleží jen na vás, zda se rozhodnete jen pro nádobí kusové, nebo dáte přednost celému jídelnímu servisu.

Samostatné jídelny se vrací do módy. Ve které z nich by chutnalo vám?

Samostatné jídelny se vrací do módy. Ve které z nich by chutnalo vám?

Porcelán, sklo nebo keramika

Kromě designu se ale talíře liší také v materiálu, ze kterého jsou vyrobené. Nejčastěji je to porcelán, keramika a sklo. Mohou však být i z plastu, kovu nebo ze dřeva. Záleží zkrátka jen na vašem vkusu a stylu. Pokud ale nádobí myjete v myčce a čas od času ohříváte jídlo v mikrovlnné troubě, vždy si před koupí ověřte, zda to vybrané zboží umožňuje. Obavy nemusíte mít ani ze stále populárnější kameniny s rustikálním vzhledem. I když jde o druh keramiky, je pevná a tvrdá jako kámen. Dobře se omývá, po zahřátí drží dlouhou dobu teplo, takže servírovaný pokrm nechladne. A bez problémů zvládne i zmiňovanou myčku a mikrovlnku. Svou kvalitou převýší i porcelán.

V naší fotogalerii v úvodu článku najdete pětatřicet tipů na kusové talíře i celé jídelní soupravy z aktuální nabídky obchodů. Ze kterých byste jedli nejraději?

Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Jak snadno a rychle vyčistit připálené hrnce a pekáče

Jak vybrat správnou pánvičku? Inspirujte se v galerii

Jak vybrat správnou pánvičku? Inspirujte se v galerii

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami. Názornou ukázku najdete i ve videu v úvodu článku.

28.  11.  2018 |
Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na strom…

Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

11.  12.  2018 |
Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrob…

Šišky jsou snadno dostupné, nasbírat je můžete v městském parku i v lese. Málokoho ale napadne, že se dají využít k výrobě nádherných vánočních ozdob za pár korun. Pro inspiraci jsme vám našli více než padesát dekorací ze šišek, které si snadno zvládnete vyrobit doma.

5.  12.  2018 |
Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly, a co vlastně symbolizují?

Čas na barborky! Jak to udělat, aby vykvetly,…

Se svátkem Barbory, který připadá na čtvrtý prosinec, je spojen starý lidový zvyk. Pokud si svobodná dívka v tento den natrhá větvičky třešní nebo višní a ty jí na Štědrý den rozkvetou, dotyčná se do roka vdá.

29.  11.  2018 |
Jak pěstovat vánoční kaktus, aby za rok opět vykvetl?

Jak pěstovat vánoční kaktus, aby za rok opět …

Kvetoucí vánoční kaktus je právě teď ozdobou mnoha domácností. Co myslíte, přežije u vás do příštích Vánoc? Nemáte-li s jeho pěstováním zkušenosti, přečtěte si, jak o něj pečovat tak, aby za rok opět vykvetl.

4.  12.  2018 |