3 tipy, jak si zařídit zahradu, kterou si zamilujete

3 tipy, jak si zařídit zahradu, kterou si zamilujete

Léto se pomalu chýlí ke konci, a tak na zahradách trávíme co nejvíce volného času. Jak zahradu zařídit, abyste se v ní cítili dobře a co by na ní rozhodně nemělo chybět?

Okrasná nebo bylinková?

Zahrada je místem, kde rádi odpočíváme nebo se scházíme s rodinou či přáteli. Každý si svou zahrádku představuje trochu jinak: Někdo na ní pěstuje spoustu okrasných květin, které promění celou plochu v nádhernou, barevnou a voňavou pastvu pro oči, jiný využívá zahradu pro pěstování ovoce, zeleniny, nebo bylinek. Na zahradu si můžete dát pohodlnou houpací síť, lehátko, bazén, nebo třeba jezírko s kapříky. Bez jednoho se ale žádná zahrada neobjede, a tím je zahradní nábytek.

Místo, pro sezení i grilování

Srdce zahrady tvoří jednoznačně místo pro sezení. Právě tady by neměl chybět velký stůl a zahradní židle. V dnešní době není problém zajistit si elektrické rozvody i na zahradě, takže si bez problémů můžete na zahradu umístit také osvětlení. Terasa, případně jiné místo, které si určíte jako místo setkávání by mělo být kryté. Přístřešek vás ochrání jak před deštěm, tak před přímým sluncem. Díky tomu si pak na zahradě budete moci užívat za jakéhokoli počasí.

Plynové grily stále vedou

Nezapomeňte ani na kvalitní gril. Mezi nejoblíbenější typy stále patří plynové grily, protože se s nimi velmi snadno manipuluje, maso na nich ugrilujete jednoduše a jídlo má zároveň typickou vůni a chuť. Navíc stačí, když gril mimo sezónu přikryjete a umístíte pod střechu.

Chraňte svůj dům i svou zahradu

Každé vybavení něco stojí a speciálně v případě domu se zahradou byste rozhodně neměli zapomínat na pojištění domácnosti. Vybavení vám během letní sezóny mohou poničit například kroupy, silný vítr nebo vandalové, kteří se čas od času vkrádají především do opuštěných chat nebo chalup. Právě sezónní rekreační domy bývají častým terčem zlodějů nebo vandalů. Nejen zařízení uvnitř domu, ale právě i na zahradě byste si měli dobře pojistit a chránit. Peníze navíc dostanete od pojišťovny i v případě, že je pachatel škod neznámý.

Potřebujete instalatéra nebo elektrikáře? Asistenční služba vám ho zajistí

Součástí pojištění domácnosti jsou i asistenční služby. Ty vám pomohou v případě, že si například zabouchnete dveře a k jejich odemčení budete potřebovat zámečníka. Při havárii k vám pojišťovna pošle instalatéra, topenáře, kominíka nebo elektrikáře podle toho, jaké služby budete potřebovat. Rozbije se vám z ničeho nic lednice, sporák nebo televize? I v tomto případě vám asistenční služba ČSOB Pojišťovny zajistí servis vašeho elektrospotřebiče.

Doporučujeme

Články odjinud