Mazlíčci vás budou milovat. Foto: iStock

Mazlíčci vás budou milovat. | Foto: iStock

Některé sušenky mohou i lidé. Foto: iStock

Některé sušenky mohou i lidé. | Foto: iStock

Když pečete pro psy, můžete využít stylová vykrajovátka. Foto: iStock

Když pečete pro psy, můžete využít stylová vykrajovátka. | Foto: iStock

Upečete pak skvělé sušenky. Foto: iStock

Upečete pak skvělé sušenky. | Foto: iStock

Ale když vykrajovátka nemáte, můžete klidně dělat libovolné tvary. Foto: iStock

Ale když vykrajovátka nemáte, můžete klidně dělat libovolné tvary. | Foto: iStock

Ale pes si pochutná i na obyčejných plackách. Foto: iStock

Ale pes si pochutná i na obyčejných plackách. | Foto: iStock

Když budete péct pro psy, zapojte i děti, uděláte jim radost. Foto: iStock

Když budete péct pro psy, zapojte i děti, uděláte jim radost. | Foto: iStock

Když budete péct pro psy, zapojte i děti, uděláte jim radost. Foto: iStock

Když budete péct pro psy, zapojte i děti, uděláte jim radost. | Foto: iStock

Za chvíli už to bude… Foto: iStock

Za chvíli už to bude… | Foto: iStock

V pamlscích jsou samé zdravé věci. Foto: iStock

V pamlscích jsou samé zdravé věci. | Foto: iStock

Na mrkvovém dortě si váš pes může bez obav pochutnat. Foto: iStock

Na mrkvovém dortě si váš pes může bez obav pochutnat. | Foto: iStock

Některé sušenky mohou i lidé. Foto: iStock
Když pečete pro psy, můžete využít stylová vykrajovátka. Foto: iStock
Upečete pak skvělé sušenky. Foto: iStock
Ale když vykrajovátka nemáte, můžete klidně dělat libovolné tvary. Foto: iStock
11
Fotogalerie

DIY Domácí pamlsky pro psy: Recepty na sušenky a psí dort

Péct pro psy může být stejná radost jako péct pro další členy rodiny, zvlášť když uvidíte, jak domácím mazlíčkům chutná. Máme pro vás recept na pět pamlsků a jeden dort, po všech se vaši mazlíci budou olizovat až za ušima.

Psí kuřecí sušenky

  • 1 vejce
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 130 gramů nasekaného kuřecího masa
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 125 gramů vařené rýže

Předehřejte si troubu na 180 °C. Rýži v misce rozmačkejte, přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. To vyválejte na plát a vykrajujte různé tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny, dokud sušenky na povrchu nezezlátnou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.

Pokračování 2 / 6

Játrové psí sušenky

  • 500 gramů kuřecích jater
  • 500 gramů ovesných vloček
  • 2 menší vejce
  • hrst bylinek (třeba medvědí česnek)
  • mrkev

Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev nastrouhejte. Vločky, bylinky a játra rozmixujte v mixéru a přemístěte do misky, přihoďte hrst strouhané mrkve a vejce. Vymíchejte těsto, které rovnoměrně rozprostřete na pečicí papír na plech. Pečte asi 15 minut, dokud směs nebude kompaktní. Nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky, které skladujte v ledničce.

Pokračování 3 / 6

Psí srdíčka z masa

  • 200 gramů mletého vepřového masa
  • 80 gramů měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 200 gramů jemných ovesných vloček
  • 100 ml řepkového oleje
  • hrst hladké mouky

Všechny ingredience (kromě mouky) v míse smíchejte v pevné těsto. Nechte odležet alespoň 20 minut, aby vločky nasály přebytečnou tekutinu. Zapněte troubu na 160 °C. Poprašte pracovní plochu moukou a vyválejte na ní těsto v centimetrovou placku. Pak vykrajujte formičkou srdíčka, případně jiné tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut, pak vypněte troubu a nechte sušenky uvnitř dojít, aby vyschly.

Pokračování 4 / 6

Slaninové sušenky

  • 2 plátky slaniny
  • 220 gramů dýňového pyré
  • 2 velká vejce
  • 100 gramů ovesných vloček
  • 400 gramů polohrubé mouky

Troubu předehřejte na 180 °C. Opečte slaninu na pánvi dokřupava. Do mísy dejte dýňové pyré, vejce a tuk ze slaniny. Postupně vmíchávejte mouku a ovesné vločky, aby se těsto nelepilo. Nakonec zapracujte slaninu.

Na pomoučněném vále těsto ještě trochu propracujte a vyválejte plát široký asi půl centimetru. Vykrajujte tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem, a pečte dozlatova.

Pokračování 5 / 6

Kostičky pro hodného pejska

  • 150 gramů červené řepy
  • 275 gramů hladké mouky
  • půl lžičky kypřicího prášku
  • půl lžičky jedlé sody
  • 200 gramů rostlinného tuku
  • 200 gramů strouhaného sýra

Řepu nakrájejte na kostičky a dejte vařit, můžete použít i upečenou v troubě. Troubu předehřejte na 160 °C. Řepu rozmixujte v robotu do hladké kaše. Postupně přidejte i další ingredience a míchejte, dokud se všechny nespojí.

Poprašte vál a těsto vyválejte na placku vysokou asi půl centimetru. Vykrajujte sušeny ve tvaru kostičky (ale samozřejmě jakékoliv jiné) a pokládejte na plech. Plechy dejte do trouby a pečte zhruba hodinu, dokud nezačnou zlátnout. Nechte vychladnout a uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. V lednici vydrží 5 dnů. Můžete i zamrazit, v mrazáku vydrží až 3 měsíce.

Pokračování 6 / 6

Mrkvový dort (třeba k narozeninám)

  • 350 gramů dýně hokkaidó
  • 150 gramů špaldové mouky
  • 1 lžíce kypřicího prášku
  • 2 lžíce medu
  • 3 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 vejce

Na polevu:

  • 250 gramů dýně hokkaidó
  • 50 gramů bílého jogurtu

Všechnu dýni nakrájejte na kostky a uvařte doměkka. Počkejte, dokud nevychladne, rozmixujte ji dohladka a rozdělte do dvou misek. K 350 gramům dýně přisypte mouku, prášek do pečiva, přidejte i tekuté ingredience a vypracujte hladké těsto. To přemístěte do dortové formy vystlané pečicím papírem, na vrchu uhlaďte a dejte péct do trouby. Pečte na 140 °C asi 35 minut, dokud povrch nezezlátne.

Korpus nechte vychladnout a vyndejte na talíř. Do rozmixované dýně přidejte jogurt a vymíchejte. Pak polevou korpus potřete a můžete dále dozdobit.

Doporučujeme

Články odjinud