Uvažujete o pořízení sušičky potravin, která vám pomůže šetrně zpracovat úrodu? Prověřili jsme za vás aktuální nabídku a vybrali čtyřicet těch nejzajímavějších spotřebičů ve všech cenových relacích. Podívejte se do fotogalerie a vyberte si tu, která vám bude vyhovovat.
Sušička usuší houby i bylinky
Sušení potravin patří k nejstarším způsobům uchovávání potravin vůbec. Usušit se dají nejen ovoce, zelenina či houby, ale například i maso či bylinky. A i když sušit můžete třeba na vzduchu nebo v troubě, sušení v sušičce je mnohem praktičtější a také lepší. Výhodou je, že nemusíte čekat, až se usuší jeden druh, abyste sušili zase něco jiného. Dohromady můžete klidně dát všechny druhy ovoce, zeleniny, houby a jiné. Navíc v sušičce si vše zachová svou vůni i barvu. A pokud si pořídíte některý z lepších modelů, máte záruku, že si vše uchová až 80 % vitamínu, minerálů a vlákniny, což jistě oceníte.
Jak vybrat sušičku
Na trhu najdete celou řadu stolních sušiček různých značek, jejichž cena se pohybuje od pár stovek až po třicet tisíc. Není proto jednoduché se v nich orientovat a vybrat model, který bude splňovat přesně to, co od něj očekáváte. Před vlastní koupí je proto důležité ujasnit si, co by vaše nová sušička měla umět, jak často ji budete používat, jaké množství budete zpracovávat i jak velký prostor na přístroj máte. Podrobného průvodce, jak vybrat sušičku ovoce, zeleniny a hub, najdete ZDE.
Inspiraci najdete ve fotogalerii v úvodu článku. Našli jsme pro vás čtyřicet sušiček, od těch malých, nejjednodušších až po infračervené, které patří mezi nejkvalitnější. Vyberte si!