Psí kuřecí sušenky
- 1 vejce
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 130 gramů nasekaného kuřecího masa
- 3 lžíce rýžové mouky
- 125 gramů vařené rýže
Předehřejte si troubu na 180 °C. Rýži v misce rozmačkejte, přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto. To vyválejte na plát a vykrajujte různé tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi půl hodiny, dokud sušenky na povrchu nezezlátnou. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Pokračování 2 / 6
Játrové psí sušenky
- 500 gramů kuřecích jater
- 500 gramů ovesných vloček
- 2 menší vejce
- hrst bylinek (třeba medvědí česnek)
- mrkev
Předehřejte troubu na 180 °C. Mrkev nastrouhejte. Vločky, bylinky a játra rozmixujte v mixéru a přemístěte do misky, přihoďte hrst strouhané mrkve a vejce. Vymíchejte těsto, které rovnoměrně rozprostřete na pečicí papír na plech. Pečte asi 15 minut, dokud směs nebude kompaktní. Nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky, které skladujte v ledničce.
Pokračování 3 / 6
Psí srdíčka z masa
- 200 gramů mletého vepřového masa
- 80 gramů měkkého tvarohu
- 1 vejce
- 200 gramů jemných ovesných vloček
- 100 ml řepkového oleje
- hrst hladké mouky
Všechny ingredience (kromě mouky) v míse smíchejte v pevné těsto. Nechte odležet alespoň 20 minut, aby vločky nasály přebytečnou tekutinu. Zapněte troubu na 160 °C. Poprašte pracovní plochu moukou a vyválejte na ní těsto v centimetrovou placku. Pak vykrajujte formičkou srdíčka, případně jiné tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut, pak vypněte troubu a nechte sušenky uvnitř dojít, aby vyschly.
Pokračování 4 / 6
Slaninové sušenky
- 2 plátky slaniny
- 220 gramů dýňového pyré
- 2 velká vejce
- 100 gramů ovesných vloček
- 400 gramů polohrubé mouky
Troubu předehřejte na 180 °C. Opečte slaninu na pánvi dokřupava. Do mísy dejte dýňové pyré, vejce a tuk ze slaniny. Postupně vmíchávejte mouku a ovesné vločky, aby se těsto nelepilo. Nakonec zapracujte slaninu.
Na pomoučněném vále těsto ještě trochu propracujte a vyválejte plát široký asi půl centimetru. Vykrajujte tvary, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem, a pečte dozlatova.
Pokračování 5 / 6
Kostičky pro hodného pejska
- 150 gramů červené řepy
- 275 gramů hladké mouky
- půl lžičky kypřicího prášku
- půl lžičky jedlé sody
- 200 gramů rostlinného tuku
- 200 gramů strouhaného sýra
Řepu nakrájejte na kostičky a dejte vařit, můžete použít i upečenou v troubě. Troubu předehřejte na 160 °C. Řepu rozmixujte v robotu do hladké kaše. Postupně přidejte i další ingredience a míchejte, dokud se všechny nespojí.
Poprašte vál a těsto vyválejte na placku vysokou asi půl centimetru. Vykrajujte sušeny ve tvaru kostičky (ale samozřejmě jakékoliv jiné) a pokládejte na plech. Plechy dejte do trouby a pečte zhruba hodinu, dokud nezačnou zlátnout. Nechte vychladnout a uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě. V lednici vydrží 5 dnů. Můžete i zamrazit, v mrazáku vydrží až 3 měsíce.
Pokračování 6 / 6
Mrkvový dort (třeba k narozeninám)
- 350 gramů dýně hokkaidó
- 150 gramů špaldové mouky
- 1 lžíce kypřicího prášku
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce slunečnicového oleje
- 1 vejce
Na polevu:
- 250 gramů dýně hokkaidó
- 50 gramů bílého jogurtu
Všechnu dýni nakrájejte na kostky a uvařte doměkka. Počkejte, dokud nevychladne, rozmixujte ji dohladka a rozdělte do dvou misek. K 350 gramům dýně přisypte mouku, prášek do pečiva, přidejte i tekuté ingredience a vypracujte hladké těsto. To přemístěte do dortové formy vystlané pečicím papírem, na vrchu uhlaďte a dejte péct do trouby. Pečte na 140 °C asi 35 minut, dokud povrch nezezlátne.
Korpus nechte vychladnout a vyndejte na talíř. Do rozmixované dýně přidejte jogurt a vymíchejte. Pak polevou korpus potřete a můžete dále dozdobit.