zimolez japonský

zimolez japonský
Latinsky: Lonicera japonica
Slovensky: Zemolez japonský
Čeleď: zimolezovité, Caprifoliaceae
Typ: popínavá rostlina
Kalendář
Kvetení 123456789101112
Zralost 123456789101112
Výsadba 123456789101112
Výsev 123456789101112
Nároky na světlo
Nároky na vlhko

Popis: Je to zimolez pocházející z východní Asie, u nás dobře odolný vůči mrazu. Listy má vejčité a v někerých kultivarech často panašované. Květy krásně voní.

Výška: 2–5 m

Tvar: popínavý

List: vejčitý, opadavý, přisedlý, vstřícný

Barva listu: panašovaná, zelená

Květ: krémové až žluté, silně voní, tvar jako u ostatních zimolezů

Barva květu: krémová, žlutá/zlatá

Plod: bobule

Nároky na půdu: humózní, výživná

Nároky na půdu: pH: kyselé

Nároky na světlo: plné slunce až polostín

Nároky na vlhkost: vyšší

Atraktivita: květ, list, vůně

Použití: Nesnáší sucho a vysýchavé půdy, ale jako jeden z mála odolává přímému slunečnímu záření. Pne se spolehlivě po mřížkách, pergolách a jiných oporách.

Kvetení: červen až červenec

Přečtěte si

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Srpen je měsíc sklizně rychle dozrávajících rajčat a paprik. Těch se někdy urodí tolik, že je nestačíte v čerstvém stavu ani zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle?

14.  8.  2015 |
Pěstování hortenzie

Pěstování hortenzie

Pro hortenzie jsou charakteristické nádherné květy větších rozměrů nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin zahrádek vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

19.  6.  2015 |
Sametky útočí: když se vám parazit zavrtá do kůže

Sametky útočí: když se vám parazit zavrtá do …

28.  6.  2015 | | 21 N/A
Jak správně provést letní řez ovocných stromů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů

5.  6.  2015 |
Jak připravit svatojánský likér: ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali mimo jiné nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Prospali jste včerejší noc? Nevadí, ořechovka se dá udělat i v následujících dnech.

27.  6.  2015 |