vytisknout velikost písma Zúčastněte se praktického semináře o řezu a množení ovocných dřevin

Zajímáte-li se o pěstování ovocných stromů, ale nemáte zcela jasno v tom, kdy a jak které druhy řezat, a rovněž byste se rádi dozvěděli bližší informace o jejich množení, přihlaste se do dvoudenního semináře, který pořádá Ekologický institut Veronica v termínu od 12. do 13. dubna 2013 v Centru Hostětín a nejbližším okolí.

Seminářem vás provedou Ing. Stanislav Boček, Ph.D., odborný asistent na Ústavu šlechtění a množení zahradnických rostlin Zahradnické fakulty Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně, a Radim Pešek z Ovocné školky Bojkovice.

Program:

pátek 12. dubna 2013 

  • 10:00–13:00: teorie výsadby a řezu ovocných dřevin, Centrum Veronica Hostětín, přednáškový sál: význam a pravidla řezu, zapěstování mladých stromků, údržba plodících výsadeb, zmlazování stárnoucích stromů, správně volený termín a techniky u jednotlivých druhů, odrůdová specifika, rozdíly v řezu extenzivních kmenných stromů a intenzivních nízkých tvarů (zákrsky, vřetena,ovocné stěny);
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–18:00: praktikum v sadu Centra Veronica Hostětín: praktické ukázky výsadby a řezu kmenných tvarů, výchovný, opravný, udržovací a zmlazovací řez;

sobota 13. dubna

  • 9:00–12:00: množení ovocných dřevin v ovocné školce v Bojkovicích: teorie i praxe v terénu, množení ovocných stromů a keřů, roubování a přeroubování ovocných stromů a další možné způsoby množení;
  • 13:00–13:45: oběd;
  • 14:00–17:00: exkurze do Moštárny Hostětín s.r.o.: zpracování ovoce.

Cena dvoudenního semináře je 500 Kč, možné je také účastnit se pouze jednodenního programu dle výběru za 300 Kč. Ubytování i stravu lze přiobjednat. Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (tel.: 572 630 670, 724 132 772, email: marie.krivakova@veronica.cz). Na seminář je nutné přihlásit se do 5. dubna 2013!

Zdroj: Ekologický institut Veronica

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak vyčistit kuchyňská prkénka a zbavit je bakterií i zápachu

Jak vyčistit kuchyňská prkénka a zbavit je ba…

Je to děsivé, ale kuchyňské prkénko má na sobě víc bakterií, než záchodové. Zatímco ta plastová můžete zpravidla dát do myčky a vyčistit na silný program, s dřevěnými si budete muset poradit jinak. Poradíme vám, jak se snadno zbavit bakterií z masa, nebo zeleniny, které se v kuchyňských prkénkách rády drží a množí.

11.  1.  2017 |
Návod: jak si doma vypěstovat ananas

Návod: jak si doma vypěstovat ananas

Pochutnáte si rádi na ananasu? Až budete příště konzumovat tento exotický plod, nevyhazujte jeho vrcholovou růžici – zkuste si z ní vypěstovat novou rostlinu, která při dobré péči zaplodí. Naše čtenářka Dana Věrčáková, které se to podařilo, nám prozradila svůj vyzkoušený postup.

19.  9.  2016 |
Česnek: lék, životabudič i afrodiziakum

Česnek: lék, životabudič i afrodiziakum

Léčivá moc česneku byl známa už ve starověku. Využijte ji i vy a zbavte se neduhů, jež trápí váš organizmus. Látky obsažené v kvalitním česneku působí natolik, že s nimi můžete omládnout o 10 let. Tvrdili to aspoň tibetští mnichové.

11.  1.  2017 |
Proč mít doma citrony

Proč mít doma citrony

Mít doma v zásobě citrony se hodí. Tyto voňavé exotické plody se dají využít nejen při přípravě nápojů a jídel, ale také jako léčivo při nachlazení, pomocník při úklidu a v neposlední řadě při péči o vaše tělo.

26.  11.  2016 |
Rýmovník: Zázračná rostlina, kterou můžete pěstovat i doma

Rýmovník: Zázračná rostlina, kterou můžete pě…

Trápí vás rýma a nachlazení? Zapomeňte na útok na lékárnu a hromady kapesníků a zkuste to přírodní cestou. Vypěstujte si doma rýmovník - bylinu, která je nenáročná na udržování a pomůže vám posílit imunitu.

9.  12.  2016 |