5
Fotogalerie

Život na zahradě 2008: soutěžte s námi o vstupenky!

Ostravské výstaviště Černá louka pořádá od 19. do 21. září výstavu Život na zahradě 2008. Nenechte si ji ujít! Pro 15 z vás máme připraveny vstupenky, stačí se zúčastnit naší soutěže!

Ve dnech 19. až 21. září proběhne 6. ročník prodejní a kontraktační výstavy Život na zahradě 2008. Akce se koná na Výstavišti Černá louka a tradičně otevře podzimní brány výstaviště. 

Ostrava květinová

Touto specializovanou výstavou reagují pořadatelé na zvýšený zájem ze strany vystavovatelů z oblasti zahrady, včelařství a floristiky. Vzhledem k tomu, že se jedná o jedinou a největší akci s danou tématikou v Moravskoslezském kraji, neměli byste si ji nechat ujít! 

ZNZ2.jpg

Odpovězte a získejte vstupenku! 

Redakce časopisu AbecedaZahrady.cz pro vás proto připravila ve spolupráci s pořadateli této výstavy soutěž o 15 vstupenek. Stačí, když správně a co nejrychleji odpovíte na soutěžní otázku.

Ta zní: Jak postupují italští zelináři, když chtějí, aby poslední rajčata co nejlépe dozrála? Poradíme vám, že nápověda se skrývá na stránkách AbecedyZahrady.cz v článku Rajčata se s námi loučí.

Své odpovědi včetně vaší poštovní adresy nám můžete posílat až do půlnoci 14. září 2008 na adresu soutez@abecedazahrady.cz. Do předmětu zprávy napište heslo Život na zahradě. Odpovědi poslané později a neoznačené uvedeným heslem nebudou do soutěže zapojeny. 

Nač se můžete těšit

Pavilon A1 a venkovní plochy obsadí vystavovatelé, kteří prezentují zahradní techniku, vybavení pro zahrádkáře a kutily, zahradní keramiku, květiny, rostliny, okrasné dřeviny a vše, co patří k zahradě. 

ZNZ3.jpg

Pavilon NA1 patří Českému zahrádkářskému svazu. Se svými výpěstky, květinovými aranžmá či zahradními jezírky je ozdobou výstavy. Nebude chybět cimbálová muzika, folklórní vystoupení, ochutnávka burčáku a vín z Jižní Moravy. 

Pavilon NA2 je místem prezentace Českého svazu včelařů, vystavovatelů a prodejců z oblasti včelařství. Pro návštěvníky jsou připraveny konference, semináře a bohatý doprovodný program.

Čeká vás i překvapení v podobě flambovaného ovoce na medu a „medových steaků“. Pro děti a žáky ZŠ jsou připraveny soutěže pod názvem „Světem včel“. 

ZNZ5.jpg

Nechte se inspirovat

Velmi oblíbenou částí doprovodného programu je floristická soutěž na téma „Podzimní inspirace – Výzdoba venkovních vstupních dveří“. Na ploše 400 metrů čtverečních se představí práce studentů SOŠ a SOU s aranžérským a uměleckým zaměřením.  

ZNZ4.jpg

Patronát nad soutěží převzala náměstkyně hejtmana Moravskoslezského kraje, PhDr. Jaroslava Wenigerová. Výstava se každoročně koná pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje, Ing. Evžena Tošenovského. 

Nezapomeňte tedy, příští pátek a následující víkendové dny budou patřit ovoci, zelenině, květinám, okrasným dřevinám, osivu, sadbě, školkařským výpěstkům, hnojivům a přípravkům na ochranu rostlin.

ZNZ1.jpg

Dále také zahradním chatkám, bazénům, skleníkům, zimním zahradám, zahradnímu nábytku, krbům, včelím produktům, potřebám pro zahrádkáře a včelaře, ale také konferencím, seminářům a poradenství v daných oblastech. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doporučujeme

Články odjinud