Zapojte malé pomocníky do podzimního úklidu zahrady!

Děti a zahrada patří neodmyslitelně k sobě – přirozený pohyb a běžné zahradnické činnosti ve venkovním prostředí rozvíjí motoriku dítěte zábavnou formou. Po jarních a letních měsících plných lahodných plodů a barevného kvítí přichází náročnější období spojené se shrabováním listí, zametáním cestiček, čištěním okapů a přípravou stromů a keřů. S tím vším nám mohou pomoci děti. Je třeba je však nejprve vybavit kvalitním náčiním.

Při volbě dětského zahradního nářadí je důležitá především bezpečnost. Finská firma Fiskars proto připravila pro děti speciální inspirativní řadu My First Fiskars, která se vyznačuje nejen bezpečností a kvalitou, ale také hravými barvami, což malí zahradníci jistě ocení.

Řada My First Fiskars je výsledkem dvouleté práce oddělení Fiskars pro výzkum a vývoj založené přímo na kontaktu s dětmi s jediným cílem – zajistit maximální spokojenost koncových zákazníků, tedy našich ratolestí. Tvar, rozměry, použitý materiál, barvy a hlavně design úchytů a rukojetí byly vyvíjeny na základě zpětné vazby dětí a testování přímo v terénu. K dispozici je barevné náčiní pro práci na zahradě ve všech ročních obdobích.

1001418_MyFirst Fiskars_Broom_80,3 cm.jpg1001420_MyFirst Fiskars_Spade_91 cm.jpg1001422_MyFirst Fiskars_Box with small tools_34,4 cm_pack (2).jpg

Součástí kufříku se sadou nářadí jsou dvě lopatky, „pila“ (pro tvorbu řádek na sazenice nebo řezání sněhu či písku) a štětec. Oblý design rukojeti nabízí spoustu možností uchopení a je doplněn neklouzavým materiálem, který zajišťuje, že nářadí se dobře drží v ruce. Samotný kufřík může sloužit jednak jako praktické přenosné úložiště na všechny nástroje nebo jako nádoba. Jeho černé víko můžete použít jako podložku pro sezení, na klečení nebo k zimnímu sjíždění zasněžených kopců.

Kromě všestranného kufříku obsahuje řada My First Fiskars také čtyři druhy nářadí (lopatu, rýč, hrábě na listí a koště) s dlouhými násadami, vyrobenými z hliníku, oblými oranžovými rukojeťmi a robustními pracovními hlavami z poly-propylenového plastu.

Fiskars_Action_MyFirst Fiskars_Box with small tools_34,4 cm_Summer_1001422.png

Pozvánka

V sobotu 7.11. od 10:30 se můžete i se svými dětmi zapojit do úklidu Botanické zahrady hlavního města Prahy v rámci akce Podzimní úklid. Nejenže se dozvíte spoustu užitečných tipů jak zazimovat zahradu, ale také budete moci vyhrát produkty značky Fiskars!

Mezi ceny patří zmiňované kufříky My First Fiskars, hrábě na listí a košťata pro malé zahradníky. Rodiče pak mohou soutěžit o kvalitní sekerky, nože či nůžky Fiskars. Těšit se můžete také na občerstvení. Vstup do venkovní části zahrady je navíc od listopadu zdarma!

Více informací naleznete na facebookové události zde: Podzimní úklid v zahradě

Fiskars je přední společnost, která nabízí funkční, uživatelsky přátelská a nadčasová řešení pro domov, zahradu a outdoor. Skupina Fiskars vlastní rozsáhlé portfolio mezinárodně známých značek jako například Fiskars, Iittala, Gerber a Buster.  Byla založena v roce 1649 a je tak nejstarší finskou společností. Její kořeny vedou do vesnice Fiskars, idylického centra umění a designu, kde se potkává moderní estetika s tradicí starých řemesel.

www.fiskars.cz

Doporučujeme

Články odjinud