Zahrada Čech: Navštivte další ročník největšího zahradního veletrhu

Areál litoměřického výstaviště ožije největší akcí roku 2014. Proběhne tradiční zahradní veletrh Zahrada Čech.

V loňském roce prošlo branami výstaviště téměř 80.000 lidí. I letos věříme, že návštěvnost bude plnit naše očekávání a tak jsme pro návštěvníky připravili řadu atraktivních novinek, ať už v podobě úplně nových vystavovatelů, zajímavého bohatého kulturního programu nebo speciálně upraveným pavilonem A, který bude svým aranžmá prezentovat to nejlepší z české zeleniny a ovoce.

1.JPG2.JPG
Vítězná Nejkrásnější zahrada 2013 • Zahrada Čech 2013

Chybět nebude i tradiční prodejní sortiment: sazenice, ovocné stromky i okrasné stromky, květiny, ovoce, zelenina, sazenice, cibuloviny, skleníky, novinky v zahradní technice, zahradní nábytek, domácí potřeby a řada dalšího.

Právě samotná návštěvnost, počet vystavovatelů a počet nabízeného sortimentu nám dovoluje zažádat o registraci rekordu „Nevětší zahradnický veletrh ČR“.

Prestiž veletrhu se nám podařilo zvýšit získáním odporných záštit jak od unie Ovocnářů SČ, Zelinářské unie Čech a Moravy, Svazu včelařů, Agrární komory Most či samotného pana hejtmana UL kraje pana Oldřicha Bubeníčka.

Účast na akci přislíbil i ministr zemědělství Marian Jurečka, který v rámci slavnostního zahájení bude s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem předávat ocenění výhercům soutěže o značku Regionální potravina Ústeckého kraje.

3.JPG
Fronta na vstupenky na akci Zahrada Čech 2013

Kromě nákupů a inspirace ani letos nebude chybět bohatý doprovodný program, každý den návštěvníkům zazpívá jiná star: Veselá trojka, Duo Kamélie, Standa Hložek, Jitka Zelenková,Roxette Revival či Rangers-Plavci. Pro zpestření jsme pro návštěvníky připravili soutěže o hodnotné ceny.

Tradiční partneři Zahrady Čech, časopis Receptář a časopis Zahrádkář, vyhlásili zajímavé soutěže, které se budou právě na výstavě hodnotit: „O nejlepší sýrový recept ze Zahrady Čech“, „O největší tykev“, „O nejzajímavější kolekci tykví“ a „O nejzajímavější plody z čeledi tykvovité“. Tradičně nebude chybět ani vyhodnocení soutěže „O Křišťálové jablko“ nebo „Zelí roku 205“. Časopis Zahrádkář potom ze zaslaných exponátů připraví soutěžní aranžmá celého pavilonu G.

4.JPG
Posezení před pódiem na Zahradě Čech

Specialitou letošního ročníku bude soutěž O nejkrásnější zahradu, která je určená pro realizátory zahrad či parků pro firmy nebo soukromé subjekty. Zahrady se chystají již nyní a v rámci Zahrady Čech se budou hodnotit, z pohledu odborné poroty a z pohledu návštěvníků výstavy. Letos nově bude i cena Zahrady Čech.

Akce se účastní mnoho renomovaných firem nejrůznějších oborů. Tradiční nosnou částí akce bývají firmy z oboru zahradnictví. Obsazen bývá celý areál, ať venkovní či vnitřní plocha.

Doporučujeme

Články odjinud