Za sukulenty do Brna

Až do pátku 14. září můžete v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně navštívit výstavu kaktusů a jiných sukulentů zaměřenou zvláště na zimovzdorné kaktusy a netřesky. Otevřena je denně od 9.00 do 17.30 hodin.

Výstava, kterou pořádá botanická zahrada ve spolupráci s pěstiteli, je prodejní, a pokud se jí zúčastníte, můžete si současně prohlédnout všechny skleníky a také venkovní zahradu. Na své si přijdou návštěvníci, v nichž se spojuje láska k rostlinám a umění.

 

Mezi sukulenty řadíme rostliny, které mají schopnost shromáždit ve svém těle vodu, díky níž pak přežívají v podmínkách pouští a polopouští i dlouhotrvající období sucha. Jejich název pochází ze španělského slova suculento, což znamená šťavnatý.

 

Rostlinné exempláře umístěné ve sklenících jsou totiž doplněny souborem fotografií afrických zvířat pojmenovaným Divoká Afrika, jehož autorem je Vilém Žák. Ve venkovním prostoru je k vidění keramické dílo Průnik myslí, které pochází z dílny výtvarníků Základní umělecké školy Veveří.

Doporučujeme

Články odjinud