vytisknout velikost písma Vyzkoušejte recepty na netradiční svařák skvělé chuti

Každý si v chladných dnech rád dopřeje skleničku svařeného vína na zahřátí. Proč ale pít stále to stejné, když existuje celá řada možností, jak tento chutný nápoj připravit? Inspirujte se našimi netradičními recepty!

Svařené víno k vánoční pohodě neodmyslitelně patří. Klasický recept zná snad každý, proto vám dnes chceme představit méně tradiční varianty jeho přípravy. 

 

Pamatujte!

Není pravda, že z lepšího vína uděláte lepší svařák. Kvalitní víno svařením znehodnotíte. Z vína, které nemá výjimečnou chuť, ovšem svařením a vhodným okořeněním můžete vytvořit nápoj, na němž si pochutnáte.

 
  Klepněte pro větší obrázek
Používáte-li do receptu pomeranč i hřebíčky, zkuste je do něj zapíchat tak, aby tvořily jednotnou linii. Výsledný efekt vás vizuálně příjmeně překvapí 

Svařené červené víno po skandinávsku

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • 60 g rozinek
  • 100 g mandlí

Do vína dejte hřebíček, skořici, cukr, kousek pomerančové i citronové kůry a svařte je. V jedné nádobě smíchejte naloupané mandle a rozinky. Poté do ní přeceďte víno a ještě chvíli je vařte, aby se všechny chutě dostatečně prolnuly.

Klepněte pro větší obrázek
Nápoje by měly nejen dobře chutnat, ale také vypadat 

Svařené víno s ovocem

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • pomerančová a citronová kůra
  • šťáva z jednoho pomeranče a citronu

Do vína přidejte hřebíček, cukr, skořici a kousek pomerančové a citronové kůry. Svařené víno přeceďte a přilijte do něj šťávu z jednoho pomeranče a citronu. Před podáváním nápoj ozdobte pomerančovým nebo citronovým plátkem.

Svařené víno po kanadském způsobu

Ingredience:

  • 1 l červeného vína
  • 6 hřebíčků
  • 150 g cukru
  • skořice
  • vanilka
Klepněte pro větší obrázek
Ovoce nakrájejte na takové kousky, abyste je potom ze svařáku snadno vybrali lžičkou a snědli 
  • badyán
  • anýz
  • fenykl
  • dvě jablka
  • dvě hrušky
  • 0,3 l rumu

Do vína přidejte koření a cukr a začněte svařovat. Zhruba pět minut před dokončením procesu přilijte rum. Ovoce nakrájejte na kousky a vložte do již hotového nápoje.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikonoční dekoraci

Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikon…

Chcete přivolat jaro a vnést domů velikonoční atmosféru? Pak se pusťte do výroby těchto roztomilých zajíčků z bambulek. A zapojte do toho i děti. Přinášíme vám podrobný návod, jak na to.

18.  3.  2017 |
Jak snadno, levně a rychle vyčistit troubu, aby byla zase jako nová

Jak snadno, levně a rychle vyčistit troubu, a…

Připečené a na uhel spálené zbytky jídla, na stěnách i dvířkách usazená mastnota. Se špinavou troubou čas od času bojuje každý z nás. A stojí nás to spoustu úsilí, času i peněz za speciální čisticí prostředky. Jde to ale i jinak. Vše potřebné navíc najdete doma ve spíži. Prozradíme vám osvědčené triky, jak špinavou troubu vyčistit i bez použití agresivních čističů plných chemie.

24.  3.  2017 |
Stromanthe - pokojový stromek ideální do koupelny

Stromanthe - pokojový stromek ideální do koup…

Pokud máte rádi vše, co zavání exotikou, Stromanthe vás určitě dostane. Roste v pralesech a šustot jejích listů na dlouhých stopkách patří k jeho typickým zvukům. Pěstovat ji ale můžete doma, bude jen vyžadovat hodně tepla a trochu víc péče.

19.  3.  2017 |
Kvetoucí skalka po celý rok: Čím ji osázet, aby kvetla a nedala moc práce

Kvetoucí skalka po celý rok: Čím ji osázet, a…

Pěkně založená skalka je jako diamant. Čím bude starší, tím více na zahradě vynikne. Poradíme vám, jak ji osázet, aby kvetla po celý rok, dala co nejméně práce a rostlinám se co nejlépe dařilo.

28.  3.  2017 |
Pusťte se do výsevu bylinek, je ideální čas

Pusťte se do výsevu bylinek, je ideální čas

Máte-li dobrou loňskou zkušenost s některou bylinkou, není důvod, proč ji nepěstovat letos znovu. I na malém záhonku můžete vysadit více druhů, a mít tak bylinkovou zahrádku třeba jen metr čtvereční velkou. A pokud žijete v bytě bez zahrady, zkuste bylinkami osázet truhlík. Budou vám k radosti v době květu i k užitku v kuchyni po celou sezonu. 

6.  2.  2017 |