Výstava Květy 2008


Výlet za krásou

Tento letos již dvanáctý ročník výstavy se každoročně stává svátkem pro všechny milovníky křehké krásy květin a vzhledem k prázdninovému termínu jsou právě Květy cílem příjemných dnů letní dovolené.

Co si připravil Český zahrádkářský svaz

Tradičně největší pozornost návštěvníků přitahují atraktivní květinová aranžmá, které vytvoří zkušený tým Českého zahrádkářského svazu, a to na obrovské ploše 2 160 metrů čtverečních.

Návrat k bylinkám

Jelikož se v poslední době lidé opět obracejí k přírodě a bylinky jsou stále více populární, zopakují organizátoři loňskou novinku, a to expozici bylinek nazvanou Rostliny pro posílení organismu a zdraví. Návštěvníci se mohou informovat, jak se bylinky pěstují, užívají a v jaké podobě se s nimi setkávají v obchodech.

Poprvé se můžete těšit na samostatnou expozici rakytníku řešetlákového, rostliny s mimořádnými potravinářskými a léčivými vlastnostmi. Chybět nebude ani každoroční expozice relaxačních koutů a expozice bonsají.

Zahradnických trhů se zúčastní nejen pěstitelské firmy, ale i výrobci a prodejci nabízející široký sortiment potřeb pro zahrádkáře a zahradníky. Pořídit si můžete květiny, balkonové rostliny, cibuloviny a hlíznaté rostliny, konifery, léčivé rostliny, osiva, floristické pomůcky, zahradní nábytek, zahradní architektura, malá zahradní mechanizace, závlahové systémy, skleníky a fóliovníky, odborná literatura, hnojiva a pracovní oděvy.

Zúčastněte se soutěže

Připravena je také tradiční soutěž O nejzajímavější osázenou nádobu, truhlík nebo misku, a to kvetoucími letničkami, trvalkami, koniferami, skalničkami, kaktusy, bylinkami a podobně. Chcete-li se na ni přihlásit či si najít další informace týkající se výstavy Květy 2008, k dispozici jsou vám webové stránky www.vll.cz.

Doporučujeme

Články odjinud