V Troji jsou k vidění africké fialky a jejich příbuzní

V Troji jsou k vidění africké fialky a jejich příbuzní

Pokud patříte k obdivovatelům či pěstitelům rostlin z čeledi Gesneriaceae, jejichž nejznámějšími zástupci jsou oblíbené africké fialky (Saintpaulia) a některé kultivary tořivek (Streptocarpus), nenechte si ujít jejich výstavu v Botanické zahradě hlavního města Prahy. Je umístěná ve skleníku Fata Morgana a zhlédnout ji můžete denně od 9.00 do 19.00 hodin.

 

Pro představu:

Čeleď Gesneriaceae zahrnuje asi 125 rodů s přibližně 2000 druhy. Ty jsou rozšířeny především v tropických a subtropických oblastech světa, rostou v Severní Americe, Chile, Africe, na Madagaskaru, v Asii, Polynésii, Austrálii i v jižní Evropě.

 

Výstava, která potrvá do 2. června, probíhá ve spolupráci se specializovanou základní organizací Českého zahrádkářského svazu – Saintpaulia. Organizátoři tak návštěvníkům představí celou řadu kultivarů i původních druhů rodu Saintpaulia a zajímavé kultivary rodu Streptocarpus.

Ve vstupní hale skleníku je zajištěn prodej lístků, malých rostlin a také poradna pro začínající i pokročilé pěstitele. Informace o vstupném najdete na stránkách botanické zahrady.

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Doporučujeme

Články odjinud