SZPI informuje: aktuální nedostatky v obchodech i mezi ovocem a zeleninou

SZPI informuje: aktuální nedostatky v obchodech i mezi ovocem a zeleninou

Státní zemědělská a potravinářská inspekce zveřejnila nový přehled zjištěných nedostatků v obchodní síti.

Inspektoři ve zvýšené míře zaznamenali případy klamavého označení země původu u sortimentu ovoce a zeleniny.

Jedná se o následující druhy a zjištěné nedostatky:

Kaufland Česká republika v.o.s., Katovická 1306, Strakonice:

Petržel kudrnka: klamání spotřebitele – na regálovém štítku uvedeno země původu Česko, na balení země původu Itálie.

Kukuřice cukrová předvařená: klamání spotřebitele – na regálovém štítku uvedeno země původu Holandsko, na balení země původu Španělsko.

Česnek bílý: klamání spotřebitele – na regálovém štítku uvedeno země původu Holandsko, na balení země původu Španělsko.

Rajčata cherry: klamání spotřebitele – na informační ceduli uvedeno jako země původu Holandsko, na balení Maroko.

Kaufland Česká republika v.o.s., Sukova ul., Plzeň:

Okurky salátové: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Španělsko, na originálním obalu uvedeno Nizozemsko, na předloženém listu sortimentu, dle kterého mají být země původu tištěny na regálové štítky, bylo jako země původu uvedeno NL.

Květák bílý: klamání spotřebitele – na regálovém štítku uveden údaj o zemi původu Itálie, na originálním obalu uvedeno France, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno FR.

Salát ledový: klamání spotřebitele, na regálovém štítku údaj o zemi původu Španělsko, na originálním obalu uvedeno Česká republika, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno CZ.

Kedlubna bílá: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Itálie, na originálním obalu uvedeno Česká republika, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno CZ.

Cibule lahůdková: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Itálie, na originálním obalu uvedeno Česká republika, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno CZ.

Kapusta: klamání spotřebitele – na regálovém údaj o zemi původu Itálie, na originálním obalu uvedeno Španělsko, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno ES.

Jablka Jonagold: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Polsko, na originálním obalu uvedeno Belgie, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno CZ.

Jablka Gloster: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Polsko, na originálním obalu uvedeno Slovensko, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno CZ.

Jablka Red Delicious: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Slovensko, na originálním obalu uvedeno Německo, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno CZ.

Jablka Braeburn: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Belgie, na originálním obalu uvedeno Slovensko, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno SK.

Jablka Golden Delicious: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Itálie, na originálním obalu, uvedeno Slovensko, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno CZ.

Meloun vodní: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Panama, na originálním obalu uvedeno Španělsko, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno ES.

Hrozny bílé: klamání spotřebitele – na regálovém štítku údaj o zemi původu Chile, na originálním obalu uvedeno Indie, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno IN.

Nektarinky: klamání spotřebitele – na regálovém štítku uveden údaj o zemi původu Chile, na originálním obalu uvedeno Španělsko, na předloženém listu sortimentu bylo jako země původu uvedeno ES. 

Doporučujeme

Články odjinud