Projděte se tropickou vegetací v zimní Praze

Ačkoliv zima teprve začala, možná se vám už teď stýská po pohledu na zelené rostliny. I přes mrazivé teploty si ho ale můžete dopřát – řešení nabízí Botanická zahrada hlavního města Prahy svým programem nazvaným Večerní provázení Fata Morganou.

Fata Morgana: tropická oáza na 1750 metrech čtverečních

Možná si budete připadat jako na dovolené v tropech, když se vydáte na průzkum skleníkem plným divočiny. Uslyšíte kuňkání desítek drobných nočních tropických žabek, atmosféru pralesa podtrhne tropická bouře, která z dáli zahřmí nad monzunovým deštným pralesem.

Interiér skleníku je rozdělen do tří samostatných částí s rozdílnou teplotou a vlhkostí vzduchu, v nichž se návštěvník postupně seznamuje s rostlinstvem tropického a částečně subtropického klimatického pásma. Výsadby jsou určeny podle významných fytogeografických oblastí a jsou uspořádány tak, aby navodily představu přirozených rostlinných společenstev.

Bez rezervace se na prohlídku nedostanete

Akce probíhá kromě 24 a 31. 12. každý pátek až do 25. 2. 2011, vždy od 19.00 hodin. Nutné je rezervovat si místa, a to prostřednictvím telefonního čísla 603 582 191 či mailů eva.vitova@botanicka.cz  nebo pruvodci@botanicka.cz. Děti do pěti let mají vstup zdarma, studenti a děti do patnácti let zaplatí 75 Kč, dospělí 150 Kč. V ceně vstupenky je zahrnuta i průvodcovská služba. Na tuto akci se nevztahuje žádná sleva pro ZTP či důchodce.

Doporučujeme

Články odjinud