Pozvánka: za Barvami podzimu zavítejte do brněnského arboreta

Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně Černých Polích pořádá od pátku 27. do pondělí 30. září tradiční výstavu Barvy (a plody) podzimu. Po prohlídce expozice se projděte areálem arboreta a užijte si výlet do přírody uprostřed města. 

Kudy do botanické zahrady a za kolik

Výstava je otevřena denně od 9.00 do 18.00 hodin. Horní vchod do zahrady je z ulice třída Generála Píky 1, zastávka tramvají číslo 9 a 11 (zastávka Bieblova), dolní vchod z ulice Drobného (parkoviště).

Vstupné pro dospělé je 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty do 26 let a seniory 30 Kč. Děti do 6 let, ZTP, ZTP průvodce mají vstup zdarma. Rodinné vstupné (2 dospělí, 2 až 5 dětí) vás přijde na 120 Kč. 

Barvy_podzimu_2.jpgBarvy_podzimu_3.jpg
Výstava nabídne inspiraci, jakým způsobem se djaí podzimní plody aranžovat

Výstavu obohatí skalničkáři a pěstitelé afrických fialek

Součástí akce bude prodej rostlin, o jehož průběh se postarají členové brněnského Klubu skalničkářů (27. až 29. září od 9.00 do 18.00 hodin, 30. září do 17.00 hodin). Počítat můžete s dobrými cenami a odborným poradenstvím.

 

Klub sklaničkářů Brno

Specializovaná zájmová organizace, sdružující milovníky přírody a zájemce o pěstování skalniček a okrasných dřevin. Členové klubu se schází každý první čtvrtek v měsíci v 16.30 hodin na Křenové ulici 67 ve druhém poschodí, kde se mohou zájemci z řad veřejnosti zúčastnit pravidelných přednášek. Do konce tohoto roku se jedná o následující:

  • Čtvrtek 3. října 2013, 16.30: Chilské Andy. Rostliny, které jste ještě možná neviděli, krásná příroda, zajímavé vyprávění zakládajícího člena (Eva a Josef Holzbecherovi, Lelekovice);
  • Čtvrtek 7. listopadu 2013, 16.30: Co nového na zahradě v Dolní Rožínce (Jaroslav Baláž, Dolní Rožínka); 
  • Čtvrtek 5. prosince 2013, 16.30: Skalky a skalničky Vikingů

    Šéfeditor pražských skalniček, propagátor a stavitel spárových skalek představí, jak se skalničkaří v Dánsku a Švédsku (Zdeněk Zvolánek, Karlík).

 
Barvy_podzimu_4.jpgBarvy_podzimu_5.jpg
Příroda si před zimním spánkem zahraje s barvami: nenechte si tuto podívanou ujít  

Během sobotního odpoledne (od 13.00 do 16.00 hodin) se v prostorách botanické zahrady uskuteční i veřejné setkání milovníků a přátel saintpaulií, streptocarpů a dalších podpětovitých.

Pořádá je Saintpaulia, specializovaná základní organizace českého zahrádkářského svazu. Na programu bude výstava výpěstků, poradenská činnost a prodej přebytků.

Zdroj: Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně

Doporučujeme

Články odjinud