5
Fotogalerie

Podzimní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Od 13. do 16. srpna 2011 se uskuteční podzimní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc doprovázená zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm. Zúčastněte se soutěže na AbeceděZahrady.cz a získejte volný vstup.

Jak na to? Z galerie fotografií na AbeceděZahrady.cz vyberte snímek, který vás zaujme nejvíce, a svůj výběr zdůvodněte.

Pod každou z fotografií v galerii najdete následující údaje: jméno autora, název fotky a datum, kdy do ní byl snímek vložen. Tyto údaje a svůj komentář k vybranému snímku pošlete co nejdříve na adresu hradova@mf.cz.

Pozor! Do předmětu zprávy je nutné napsat heslo SOUTĚŽ . Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez úplné adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Největší výstava ovoce a zeleniny bude zářit paletou barev, slibují pořadatelé

V hlavní expozici (pavilon A) s názvem Paleta barev se pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně podzimní klání v aranžování květin (galerie pavilonu A). Tentokrát se nejlepší čeští floristé utkají ve zdobení tykví a aranžování podzimních věnců.

Flora_3.jpg

Velkou společnou expozici s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty, zahrádkářskou či mykologickou poradnou a zahrádkářským „sklípkem“ se skvělými moravskými víny a burčákem připravují pro podzimní zahradnickou Flora členové Českého zahrádkářského svazu (pavilon G).

Nebudou chybět školkařské výpěstky

Specialitě podzimní výstavy, ovocným školkařským výpěstkům, které každoročně přilákají do Olomouce stovky pěstitelů, zahradníků i zahrádkářů, vyhradí pořadatelé už tradičně venkovní plochy areálu výstaviště.

Flora_1.jpg

Největší českou přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už šestnáctá Olima, festival gastronomie a nápojů s nabídkou kvalitních potravin z domácí produkce i prezentací výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje 2010 a Top výrobek Olomouckého kraje.

K vidění a ochutnávání budou místní speciality, biopotraviny, bude se vařit, péct i soutěžit. Zájemci se mohou těšit na Štrúdlování s ukázkami zajímavých receptů, na barmanskou show, Tajemství dědečkovy kuchyně a jiné speciality (pavilon E a část galerie hlavního pavilonu A).

Flora_5.jpg

Která z pálenek bude nejlepší?

Milovníky dobrého pití jistě zaujmou Dny moravských vín (galerie pavilonu A) a oblíbená soutěž o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt. Do té letošní přihlásili drobní i velcí paliči 325 vzorků tvrdých moků, slivovic, meruňkovic, hruškovic, jablkovic, broskvovic, třešňovic, višňovic či vínovic.

Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům všech soutěžních kategorií, ceny Unie destilatérů  i absolutnímu vítězi Grand Prix Flora koštu  2011 proběhne v sobotu 15. října ve 13. hodin před pavilonem A a hned poté dostanou návštěvníci možnost vychutnat si letošní soutěžní vzorky (galerie pavilonu A). 

Flora podzim 2.jpg

Těšit se můžete i na zajímavosti z kategorie ostatních pálenek – zejména na unikátní mrkvovici, která odbornou porotu doslova zaskočila – a nejen materiálem, z něhož pochází, ale také svou chutí a kvalitou.

Prodejní trhy a doprovodný program

Zahrádkáře, chalupáře a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb (v pavilonu H a na volných plochách výstaviště). 

Volné chvíle si můžete zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které budou otevřeny zdarma, či poslechem dobré dechovky.

Flora_4.jpg

Kdy a za kolik na podzimní Floru?

Výstava je přístupná denně od 9.00 do 18.00 hodin, v neděli do 17. hodiny. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) pořídíte za 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Doporučujeme

Články odjinud